Kataras sako nenusileisiantis Persijos įlankos diplomatiniame ginče

Kataro užsienio reikalų ministras ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis „nenusileis“ Persijos įlankos diplomatinėje krizėje, kuri kilo dėl kaltinimų Dohai ekstremizmo rėmimu, ir pasmerkė kaimynių kišimąsi į šalies užsienio politiką.

 Kataras neketina nusileisti diplomatiniame ginče.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Kataras neketina nusileisti diplomatiniame ginče.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2017, 8:09 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 8:11 AM

Interviu naujienų agentūrai AFP šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas al Thani sakė, kad Saudo Arabijos ir jos sąjungininkių, pirmadienį nutraukusių diplomatinius santykius su Doha, raginimai Katarui keisti savo politiką yra nepriimtini.

„Niekas neturi teisės kištis į mūsų užsienio politiką“, – pabrėžė jis.

Diplomatijos vadovas atmetė „karinio sprendinio galimybę“ šioje krizėje, pridūręs, kad nepriklausomai nuo to, kokių priemonių būtų imtasi, Kataras išliks „amžinai“.

„Nesame pasirengę nusileisti ir niekada nebūsime pasirengę išsižadėti savo užsienio politikos nepriklausomybės, – sakė M. bin Abdulrahmanas al Thani žurnalistams. – Niekas mūsų nenugalės.“

Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Egiptas, Bahreinas ir dar kelios regiono šalys pirmadienį nutraukė diplomatinius ryšius su Kataru, apkaltinusios jį finansine parama ekstremistinėms grupuotėms.

Ketvirtadienį tos keturios valstybės paskelbė fizinių ir juridinių asmenų, esą turinčių „teroristinių sąsajų“ su Kataru, sąrašą. Tai buvo pirmas bendras tų šalių pareiškimas nuo pirmadienio.

Jų teigimu, šis sąrašas rodo, kad Kataras, „viena vertus, skelbia kovojantis su terorizmu, kita vertus, finansuoja ir remia įvairias teroristines organizacijas bei suteikia joms prieglobstį“.

Tačiau į šį sąrašą įtraukti mažiausiai du asmenys, kuriuos tarptautinė bendrija laiko terorizmo finansuotojais ir prieš kuriuos Kataras jau anksčiau ėmėsi priemonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.