Metai po šaudynių naktiniame klube: draugo netekęs vyras sugebėjo atleisti teroristui

Praėjus beveik metams po kruvinų šaudynių Orlando miesto gėjų klube „Pulse“, vienas gyvas likęs vyras pagaliau sugebėjo atleisti žudikui. Tragiškus įvykius prisimenantis Demetrice'as Naulingsas naktimis vis dar dreba iš baimės, tačiau po truputį jo gyvenimas vėl stojasi į vėžes.

 D.Naulingsas sugebėjo atleisti savo geriausio draugo žudikui.<br> AP nuotr.
 D.Naulingsas sugebėjo atleisti savo geriausio draugo žudikui.<br> AP nuotr.
 D.Naulingsas sugebėjo atleisti savo geriausio draugo žudikui.<br> AP nuotr.
 D.Naulingsas sugebėjo atleisti savo geriausio draugo žudikui.<br> AP nuotr.
 D.Naulingsas sugebėjo atleisti savo geriausio draugo žudikui.<br> AP nuotr.
 D.Naulingsas sugebėjo atleisti savo geriausio draugo žudikui.<br> AP nuotr.
 AP nuotr.
 AP nuotr.
 O.Mateenas pernai nužudė 49 žmones.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 O.Mateenas pernai nužudė 49 žmones.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 1:17 PM

Dar dabar po pernai birželio 12 dieną klube „Pulse“ surengtų šaudynių, per kurias teroristas Omaras Mateenas nužudė 49 žmones, D.Naulingsas naktimis miega taip, kad iš savo lovos matytų savo buto duris. Mat pernai vykusios skerdynės jį verčia baimintis, kad kas nors mėgins įsiveržti.

Tamsoje D.Naulingsas prisimena akimirkas iš pernai, kai viduryje nakties O.Mateenas pradėjo šaudyti naktiniame klube, pilname besilinksmininačių žmonių, rašo AP.

„Nuolatos prisimenu įvykių nuotrupas iš tos nakties“, – atskleidė D.Naulingsas.

Nors vaikinas sugebėjo pabėgti iš sausakimšo klubo, kuriame šaudė teroristas, jis neteko savo draugo Eddie Justice'o. 

Kai prasidėjo šaudynės, D.Naulingsas ir E.Justice'as pasislėpė tualete. Tada D.Naulingsas nutarė, kad buvo klaida likti klube, todėl jis su bičiuliu susikabino rankomis ir jie išbėgo iš tualeto dviese.

Tačiau patekę į 300 panikuojančių žmonių minią vyrai buvo priversti paleisti vienas kito ranką: D.Naulingsas išbėgo gyvas, bet jo draugas E.Justice'as žuvo.

D.Naulingsas teigė, kad jo draugas buvo tarsi kelrodė žvaigždė jo gyvenime. Dar iki dabar D.Naulingsas save keikia dėl įvykių klube ir svarsto, ką pasakytų savo bičiuliui, jei galėtų dar kartą jį – bent trumpam – pamatyti.

„Pasakyčiau jam, kad jo pasiilgau, – pasakojo D.Naulingsas. – Tikiuosi jis nėra manimi nusivylęs. Tikiuosi jis supranta, kad padaryčiau bet ką pasaulyje, jog viskas būtų pasibaigę kitaip. Aš nepalikau jo klube tyčia. Vieną dieną aš savęs nebekaltinsiu dėl to, kas nutiko.“

Net Amerikoje, kur šaudynės yra itin dažnas dalykas, pernai birželį įvykio klube „Pulse“, Floridos valstijoje, visus pribloškė.

O.Mateenas, kuris buvo prisiekęs ištikimybę džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“, žuvo susišaudyme su policija po tris valandas trukusios apsupties.

Vasarį išaiškėjo, kad O.Mateeno žmonai Noor Salman buvo pateikti kaltinimai, esą ji padėjo savo sutuoktiniui ir trukdė tyrėjams. Nors N.Salman kaltę neigė, ji vis dar sėdi kalėjime laukdama, kada stos priešais teisėją.

Po šaudynių gyvas likęs D.Naulingsas gavo 25 tūkst. JAV dolerių (22 tūkst. eurų) ir persikraustė iš viešbučio į butą, kur jautėsi patogiau. Tačiau žinios apie N.Salman pateiktus kaltinimus privertė jį pasijausti blogai ir jis kelias dienas su niekuo apie tai nekalbėjo.

Tačiau po to D.Naulingsas pradėjo svarstyti, ką jo vietoje darytų jo velionis draugas E.Justice'as. Ilgainiui D.Naulingsas suvokė, kad privalo sugebėti atleisti tiems, kas sugriovė visą jo gyvenimą.

„Mano draugas man būtų pasakęs: „Tu pagiežą jauti žymiai ilgiau nei aš“. Tada aš supratau, kad man reikėjo subręsti, – teigė D.Naulingsas, kuris pradėjo galvoti apie žudiko O.Mateeno ir jo žmonos N.Salman mažametį sūnų, kuris užaugs be tėvų. – Netekau geriausio draugo, o vaikas neteko motinos ir tėvo. Pajutau, kad privalau jiems atleisti, nes jie turėjo sūnų.“

D.Naulingsas teigė kartais mintyse įsivaizduojantis, ką pasakytų O.Mateeno sūnui, jei jį sutiktų ateityje. Pasak vaikino, jis greičiausiai ištartų žodžius: „Žinai, ką? Aš atleidžiu tavo tėvui. Tai ne tavo kaltė.“

Mat D.Naulingsas nenori, kad teroristo sūnus „užaugtų su tuo pačių įniršiu, kurį savyje turėjo jo tėvas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.