JAV prezidentas D.Trumpas smerkia negailestingą režimą Kuboje

JAV prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) penktadienį savo kalboje išeiviams iš Kubos pasmerkė „brutalų“ Raulio Castro (Raulio Kastro) režimą Kuboje ir pažadėjo kubiečiams atkurti „laisvę“ jų tėvynėje.

 AP nuotr.
 AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2017, 9:49 PM

D.Trumpas pažadėjo atšaukti savo pirmtako Baracko Obamos (Barako Obamos) atnaujintus prekybos ryšius su Havana.

„Aš atšaukiu ankstesnės administracijos visiškai vienpusį sandorį su Kuba“, – paskelbė jis, kubiečiams skanduojant „Viva Cuba libre!“ (Tegyvuoja laisvoji Kuba).

„Savo politika sieksime geresnio sandorio kubiečiams ir Jungtinėms Amerikos valstijoms, – tęsė D.Trumpas. – Mes nenorime, kad JAV doleriai skatintų karinę monopoliją, kuri išnaudoja Kubos piliečius“.

„Mes neatšauksime sankcijų Kubos režimui, kol nebus laisvi visi politiniai kaliniai“, – sakė jis miniai disidentų viename Mažosios Havanos, išeivių iš Kubos centro, Majamyje teatrų.

„Geriausia Amerikai, kai yra laisvė šiame pusrutulyje, Kuboje ar Venesueloje“, – pareiškė jis Majamio kubiečių bendruomenės vadovams, atsakiusiems į tai atsake džiaugsmingais šūksniais ir audringais plojimais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.