Kataras pateikė atsakymą į Saudo Arabijos vadovaujamos grupės šalių reikalavimus

Kataras pirmadienį pateikė Kuveito emyrui savo oficialų atsakymą į Saudo Arabijos ir jos šalininkių reikalavimų sąrašą, pranešė vienas Persijos įlankos šalių pareigūnas.

 Kataro konfliktas su kitomis Persijos įlankos šalimis tęsiasi jau keletą savaičių. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 Kataro konfliktas su kitomis Persijos įlankos šalimis tęsiasi jau keletą savaičių. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 3, 2017, 3:30 PM, atnaujinta Jul 3, 2017, 3:38 PM

Atsakymą perdavė Kataro užsienio reikalų ministras šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas al-Thani, trumpam apsilankęs Kuveite, ėmęsis tarpininko vaidmens sprendžiant Persijos įlankos diplomatinę krizę, sakė pareigūnas, nenorėjęs viešai skelbti savo pavardės.

Valstybinė naujienų agentūra KUNA pranešė, kad Kataro diplomatijos vadovas atvyko į Kuveitą perduoti Kataro emyro šeicho Tamimo bin Hamado al-Thani oficialaus atsakymo.

Nors laiško turinys neskelbiamas, tačiau šeštadienį Kataro užsienio reikalų ministras pareiškė, kad Saudo Arabijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Bahreino ir Egipto reikalavimai yra „sudaryti taip, kad būtų atmesti“.

Saudo Arabijos ir jos šalininkių pateiktame reikalavimų sąraše yra reikalavimai nutraukti paramą Musulmonų brolijai, uždaryti televiziją „Al Jazeera“, smarkiai apriboti diplomatinius ryšius su Iranu ir uždaryti šalyje veikiančią Turkijos karinę bazę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.