Kataras ragina pradėti „dialogą“ Persijos įlankos krizei išspręsti

Kataro užsienio reikalų ministras trečiadienį paragino pradėti „dialogą“ diplomatinei krizei Persijos įlankoje išspręsti, apkaltinęs ryšius su Kataru nutraukusias arabų valstybes bandymu pakenkti šalies suverenumui.

 Kataras toliau ragina pradėti dialogą. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Kataras toliau ragina pradėti dialogą. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2017, 4:57 PM, atnaujinta Jul 5, 2017, 4:59 PM

Kataras toliau ragina pradėti dialogą“, – sakė šeichas Mohammedas bin Abdulrahmanas al-Thani Londone įsikūrusiam strateginių studijų centrui „Chatham House“, arabų valstybėms surengus susitikimą Egipte kitiems savo veiksmams aptarti.

„Mes sveikiname visas rimtas pastangas išspręsti mūsų nesutarimus su mūsų kaimynėmis, – pareiškė jis. – Bet mes nesutiksime su kišimusi į mūsų pačių reikalus“.

Pasak ministro, Saudo Arabija ir jos šalininkės regione „reikalauja, kad, norėdami nutraukti apgultį, mes atsisakytume savo suverenumo“.

Saudo Arabijos vadovaujamos Persijos įlankos arabų valstybės ir jų sąjungininkės birželio 5 dieną nutraukė diplomatinius ir ekonominius santykius su Doha. Jos nutraukė oro, jūros ir antžeminius ryšius su Kataru bei užkirto kelią gyvybiškai svarbiam, taip pat ir maisto produktų, importui.

Ši krizė kelia nerimą dėl didėjančio nestabilumo šiame regione, kuriame yra kai kurios didžiausios pasaulio energijos išteklių eksportuotojus ir pagrindinės Vakarų sąjungininkės, įsileidusios JAV karines bazes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.