Donaldas Trumpas tikisi, kad JAV ir Jungtinė Karalystė greitai sudarys naują prekybos sutartį

Hamburge, Vokietijoje, šeštadienį tęsiasi didžiojo dvidešimtuko (G20) viršūnių susitikimas. Jo metu JAV prezidentas Donaldas Trumpas išreiškė viltį, kad JAV ir Jungtinė Karalystė greitai sudarys naują prekybos sutartį ir pažadėjo atvykti į Londoną, informuoja „The Guardian“.

 D.Trumpas susitiko su Th.May. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Trumpas susitiko su Th.May. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2017, 1:08 PM

Per G20 viršūnių susitikimą JAV prezidentas kalbėjosi su Jungtinės Karalystės premjere Theresa May. Jis džiaugėsi užmezgęs „ypatingus ryšius“ su ja ir mano, kad tai bus svarbus faktorius abiejų valstybių santykiuose. D.Trumpas tikisi, kad naujoji prekybos sutartis bus „labai stipri“ ir itin naudinga abiem šalims. JAV vadovas taip pat pasidžiaugė įvykusiu susitikimu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Kalbėdamas apie JAV ir Jungtinės Karalystės santykius D.Trumpas teigė, kad pasaulyje daugiau nėra kitų tokių artimų valstybių ir vylėsi, kad susitarimas dėl naujos prekybos sutarties bus pasiektas jau greitai.

Šeštadienį Th.May susitiks su kitų valstybių atstovais siekdama paramos prekybos sutartims po Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos.

JAV prezidentas taip pat dalyvaus susitikimuose su kitų valstybių lyderiais, įskaitant Japonijos premjerą Shinzo Abe ir Kinijos prezidentą Xi Jinpingą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.