Ukrainos konfliktas aptartas G-20 viršūnių susitikimo kuluaruose

Vokietijos, Prancūzijos ir Rusijos lyderiai šeštadienį susitiko Didžiojo dvidešimtuko (G-20) viršūnių susitikimo kuluaruose aptarti konflikto Rytų Ukrainoje.

 Padėtį Ukrainoje aptarė A.Merkel, V.Putinas ir E.Macronas. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Padėtį Ukrainoje aptarė A.Merkel, V.Putinas ir E.Macronas. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2017, 12:58 PM, atnaujinta Jul 8, 2017, 1:02 PM

Vokietijos vyriausybės trumpame pranešime sakoma, kad kanclerė Angela Merkel, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per darbo pusryčius susitarė, kad paliaubos, numatytos pagal 2015 metų Minsko taikos susitarimus, turi būti „nuodugniai įgyvendintos“.

„Per pusryčius buvo apsikeista nuomonėmis, kur iš tikrųjų esame įgyvendinant Ukrainos sureguliavimo (planą). Konstatuojama, kad Minsko susitarimų įgyvendinimas smarkiai stringa, todėl neslepiamas rimtas nusivylimas“, – žurnalistams sakė V.Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

A.Merkel ir tuometis Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as tarpininkavo sudarant Minsko susitarimus, bet jų įgyvendinimas ilgainiui įstrigo.

Per G-20 aukščiausio lygio susitikimą Vokietija ir Prancūzija vadovavo diplomatinėms pastangoms sureguliuoti konfliktą Ukrainos rytuose kartu su Rusija ir Kijevu, kuris nėra stipriausių ekonomikų klubo narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.