Donaldo Trumpo sūnus prieš rinkimus susitiko su Rusijos teisininke

Sulaukęs pažado, kad gaus Hillary Clinton nepalankios informacijos, JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnus pernai sutiko pasimatyti su Rusijos teisininke, turinčia ryšių su Kremliumi, praneša dienraštis „The New York Times“, kuriuo remiasi BBC. 

D.Trumpas jaunesnysis neigė gavęs slaptos informacijos apie H.Clinton. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
D.Trumpas jaunesnysis neigė gavęs slaptos informacijos apie H.Clinton. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr. 
D.Trumpas jaunesnysis neigė gavęs slaptos informacijos apie H.Clinton. <br>AP nuotr.
D.Trumpas jaunesnysis neigė gavęs slaptos informacijos apie H.Clinton. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-07-10 09:53

Donaldas Trumpas jaunesnysis patvirtino, kad buvo susitikęs su Natalija Veselnickaja, bet tikino tuomet jokios „prasmingos informacijos“ apie H.Clinton negavęs. 

Susitikime su Rusijos teisininke taip pat dalyvavo prezidento žentas Jaredas Kushneris ir tuometis jo rinkimų kampanijos vadovas Paulas Manafortas

Ši informacija paviešinta JAV pareigūnams tebetęsiant tyrimą dėl galimo Rusijos kišimosi į 2016-ųjų metų JAV prezidento rinkimus. 

Tiek Federalinių tyrimų biuras (FTB), tiek JAV Kongresas aiškinasi, ar D.Trumpo rinkimų komandos nariai kaip nors susiję su spėjamu Kremliaus sąmokslu. Įrodymų, kad slaptų susitarimų būta, iki šiol nebuvo. 

D. Trampo jaunesniojo ir dviejų būsimojo prezidento aplinkos žmonių susitikimas su N.Veselnickaja įvyko 2016 metų birželio 9 dieną D.Trumpo dangoraižyje „Trump Tower“, praėjus vos dviem savaitėms po to, kai nekilnojamojo turto magnatas užsitikrino Respublikonų partijos nominaciją dalyvauti prezidento rinkimuose. 

Manoma, kad tai – pirmasis patvirtintas privatus Rusijos piliečio ar pilietės ir artimos JAV prezidento D.Trumpo aplinkos žmogaus susitikimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.