JAV politikos veteranas senatorius McCainas dėkoja už paramą ir sako greitai pasveiksiąs

JAV senatorius veteranas Johnas McCainas, kuriam buvo diagnozuotas smegenų vėžys, socialiniame tinkle „Twitter“ padėkojo už paramą ir pažadėjo greitai sugrįžti į darbą.

 Ši akistata su mirtimi J.McCaini ne pirma.<br>AP nuotr.
 Ši akistata su mirtimi J.McCaini ne pirma.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2017, 8:40 PM

Tuo tarpu J.McCaino sąjungininkas Senate Lindsey Grahamas teigė, kad jo draugo diagnozė buvo netikėta, tačiau respublikonas tikisi pasveikti.

L.Grahamas sakė, kad J.McCaino DNR nėra elemento „vargšas aš“. Ketvirtadienį jis sakė, kad jo bendražygis turėtų sugrįžti į Kapitolijų, kai tik bus „pasirengęs kovoti“.

Ši akistata su mirtimi J.McCaini ne pirma. Buvusio JAV karinio laivyno piloto lėktuvas, 1967 metais per Vietnamo karą atlikdamas bombardavimo misiją, buvo numuštas virš Hanojaus. Iššokęs su parašiutu jis buvo sunkiai sužeistas ir per penkerius su puse metų, būdamas karo belaisviu Vietname, patyrė kankinimų.

„Kai kas mano, kad Johnas niekada nebijojo savo mirties“, – teigė L.Grahamas. Jis pasakojo kalbėjęsis su J.McCainu trečiadienio vakarą. Senatorius sveiksta savo namuose Arizonoje.

80 metų senatoriui praėjusią savaitę buvo atlikta operacija kraujo krešuliui virš kairės akies pašalinti. Tyrimai „parodė, kad su šiuo kraujo krešuliu buvo susijęs pirminis smegenų auglys, vadinamas glioblastoma“, sakoma Mayo klinikos Finikse, kur buvo atlikta operacija, pareiškime, kurį paskelbė J.McCaino biuras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.