Kraupu: gyvūnus mylintys aktyvistai pagrobė ir nužudė mažos mergaitės šunį

Už etišką elgesį su gyvūnais kovojanti organizacija PETA išsisuko nuo teismo sprendimo dėl užmigdyto amerikietei mergaitei priklausiusio šuniuko. Aktyvistams teko pripažinti padarius skaudžią klaidą.

Sveiką čihuahua veislės kalytę užmigdę PETA aktyvistai išsisuko sumokėję. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Sveiką čihuahua veislės kalytę užmigdę PETA aktyvistai išsisuko sumokėję. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir AP inf.

2017-09-13 09:19

Virdžinijos valstijoje gyvenantis Wilberas Zarate padavė į teismą PETA dėl to, kad organizacijos aktyvistės iš jo namelio ant ratų kiemo paėmė jos dukros čihuahua veislės šunį ir jį užmigdė.

Pagal įstatymus Victoria Carey ir Jennifer Hood prieš tai turėjo palaukti bent penkias dienas, jeigu savininkas kreiptųsi dėl dingusio keturkojo.

Į Akomaką aktyvistės prieš trejus metus atvyko namelių ant ratų parko savininko prašymu. Esą jis paprašė PETA pagalbos gaudant benames kates ir šunis.

Tą pačią dieną šuniukas buvo užmigdytas. Dėl neišlaukto penkių dienų termino Virdžinijos valstija skyrė organizacijai 500 JAV dolerių (427 eurų) baudą.

Tačiau šuniuko netekusi šeima nusprendė kreiptis į teismą.

W.Zarate tikėjosi užkirsti kelią aktyvistams, kurie kasmet užmigdo šimtus net ir visiškai sveikų augintinių. PETA laiko gyvūnų auginimą namuose priverstine vergove.

Nors aktyvistės neigė kaltinimus ir incidentą pavadino tiesiog klaida, C.Zarate tėvai reikalavo net 7 mln. JAV dolerių (6 mln. eurų) kompensacijos.

Be to, amerikiečių advokatas taip pat ketino apklausti organizacijos narius dėl neproporcingo užmigdomų gyvūnų skaičiaus.

Tačiau rugsėjo mėnesį turėjusi prasidėti byla teismo nepasiekė, nes PETA pasižadėjo šeimai sumokėti 49 tūkst. JAV dolerių (42 tūkst. eurų) ir paaukoti 2 tūkst. JAV dolerių (1,7 tūkst. eurų) žiaurų elgesį su gyvūnais draudžiančiam judėjimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?