Siatlo meras po penkto pareiškimo dėl seksualinio išnaudojimo nusprendė trauktis

JAV šiaurės vakaruose esančio Siatlo miesto meras antradienį pranešė apie savo sprendimą palikti postą, kai jį seksualiniu išnaudojimu apkaltino jo pusbrolis, kuris yra jau penktas vyras, metęs šiam politikui tokius kaltinimus.

 Siatlo meras priverstas trauktis.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Siatlo meras priverstas trauktis.<br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 13, 2017, 9:59 AM, atnaujinta Sep 13, 2017, 10:02 AM

62 metų Edo Murray, kuris jau anksčiau pranešė, kad antros kadencijos nesieks, atsistatydinimas įsigalios trečiadienį 17 val. vietos (ketvirtadienį 3 val. Lietuvos) laiku.

„Nors man metami įtarimai nėra teisingi, svarbu, kad mano asmeniniai klausimai nepaveiktų mūsų miesto valdžios sugebėjimo dirbti“, – sakoma jo pareiškime.

54 metų dializės technikas Josephas Dyeris tvirtina, kad E.Murray maždaug metus, kai jie dalijosi kambariu J.Dyerio motinos namuose Niujorke, vertė jį su juo turėti lytinių santykių. Tuo metu J.Dyeriui buvo 13 metų.

Pasak J.Dyerio, priekabiavimas baigėsi, kai vienas berniukas iš katalikų organizacijos namų, kuriuose E.Murray dirbo, apkaltino jį išnaudojimu.

J.Dyeris sakė norintis, kad meras būtų nubaustas.

E.Murray jam mestus kaltinimus sieja su nesutarimais šeimoje. Vis dėlto meras pripažino, jog „miestui bus geriausia“, jei jis atsistatydins.

Anksčiau E.Murray, kuris neigia padaręs ką nors nederama, seksualiniu išnaudojimu apkaltino keturi kiti vyrai.

Balandžio mėnesį Kingo apygardos teisme vieno tų vyrų, kuriam dabar – 46-eri, vardu buvo iškelta byla. Ieškovas teigia, kad meras mokėdavo jam už seksą, kai jis buvo įjunkęs į narkotikus, benamis 15-metis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.