Prieš keturis dešimtmečius dingusio grafo žmona rasta negyva

Keturis dešimtmečius paslapties persekiojamoje šeimoje – netektis. 80-metė Lukano grafienė Veronica, kurios buvęs vyras Richardas Johnas Binghamas paslaptingai dingo, rasta negyva savo namuose.

Lukano grafienė Veronica manė, kad buvęs vyras troško nužudyti ją, o ne auklę.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Lukano grafienė Veronica manė, kad buvęs vyras troško nužudyti ją, o ne auklę.<br>„ViDA Press“ nuotr.
Lukano grafas su Veronica, paskelbdami apie sužadėtuves.<br>123rf nuotr.
Lukano grafas su Veronica, paskelbdami apie sužadėtuves.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Oct 8, 2017, 1:18 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 6:51 AM

Lukano grafienės Veronicos mirtį vakar patvirtino 8-asis Lukano grafas, moters sūnus George’as Binghamas.

Grafienės draugė pranešė apie jos dingimą ir policijai teko apsilankyti moters namuose prašmatniame Belgreivijos rajone Londone.

Pasak Londono pareigūnų, nekilo įtarimų, kad namuose buvo įvykdytas nusikaltimas, tačiau moters mirties priežastis nėra aiški.

Ledi Lukan buvo paskutinis žmogus, kuris prieš dingimą matė 7-ąjį Lukano grafą 1974-ųjų lapkritį. Tuo metu jam buvo 39-eri ir jis jau buvo neoficialiai išsiskyręs su žmona Veronica.

Prastos reputacijos R.J.Binghamas, žinomas kaip lordas Lukanas, dingo po žiauraus šeimos auklės nužudymo ir tapo labiausiai Jungtinėje Karalystėje ieškomu asmeniu.

Ši britų aristokratų byla sulaukė tarptautinio susidomėjimo. Jo trijų vaikų auklė Sandra Rivett buvo rasta mirtinai uždaužyta Lukano grafienės Veronicos namuose.

Aiškinantis žmogžudystę iškelta teorija, kad vyras galėjo supainioti auklę su buvusia žmona, kuri pasakojo, kad tą vakarą išgirdo rūsyje triukšmą ir vėliau tamsoje susirėmė su užpuoliku.

Vėliau Rytų Sasekso grafystėje, Niuheivene, surastas paliktas grafo automobilis, kurio salonas buvo permirkęs krauju. Po metų buvo pripažinta, kad 7-asis Lukano grafas yra S.Rivett žudikas.

Istorija buvo apipinta daugybe keisčiausių teorijų, o pernai vasarį vienas grafo lošimų bičiulis pareiškė, kad R.J.Binghamas nusižudė, o jo lavonas buvo sušertas tigrui zoologijos sode siekiant nepalikti jo mirties pėdsakų – kad jo dvaras neatitektų buvusiai žmonai Veronicai.

Visuomenės susidomėjimą šia istorija dar labiau kurstė Londono aukštuomenėje sklandę pasakojimai apie švaistūnišką ir neatsakingą Lukano grafo, užkietėjusio lošėjo, būdą ir tai, kad keli jo turtingi draugai vengė apie jį kalbėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.