Stiprinti saugumą JAV patikėta Baltųjų rūmų tvarkos palaikytojai

JAV prezidento Donaldo Trumpo administracijoje – persitvarkymai. Baltųjų rūmų sąmyšį bent iš dalies pažabojusiai ir tvarką įvedusiai Kirstjen Nielsen žadamas vidaus saugumo sekretoriaus postas.

45 metų K.Nielsen siūloma į Vidaus saugumo departamento vadovo postą.<br>AP nuotr.
45 metų K.Nielsen siūloma į Vidaus saugumo departamento vadovo postą.<br>AP nuotr.
45 metų K.Nielsen siūloma į Vidaus saugumo departamento vadovo postą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
45 metų K.Nielsen siūloma į Vidaus saugumo departamento vadovo postą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
45 metų K.Nielsen siūloma į Vidaus saugumo departamento vadovo postą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
45 metų K.Nielsen siūloma į Vidaus saugumo departamento vadovo postą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

„The Guardian“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Oct 13, 2017, 3:23 PM

Vidaus saugumo departamento vadove siūloma politikė turi sukaupusi daug patirties ir seniai įrodė, kad yra ir patikima, ir pajėgi.

Tačiau dabar K.Nielsen sulaukė paaukštinimo: ji gaus savo dabartinio vadovo ankstesnį postą, nes įrodė sugebanti išspręsti kai kurias Baltuosius rūmus slegiančias problemas, suvaldyti pasibaisėtinai didelį D.Trumpui patarti mėginančių žmonių srautą.

„K.Nielsen turi daug profesinės patirties įvairiose srityse – vidaus saugumo politikos bei strategijos, kibernetinio saugumo, svarbios infrastruktūros apsaugos ir krizinių situacijų valdymo operacijų“, – politikę liaupsino Baltieji rūmai.

45 metų pareigūnė kartu su savo bosu J.Kelly bandė įvesti tvarką Baltuosiuose rūmuose, kur nuo pat D.Trumpo inauguracijos šių metų sausį vis pasigirsta žinių apie sumaištį.

Vyresnieji JAV prezidento administracijos pareigūnai priešinosi personalo vadovo ir jo parankinės užmojams, tačiau galiausiai Baltuosiuose rūmuose atsirado pokyčių.

Pirmiausia nutarta geriau suvaldyti JAV prezidento D.Trumpo ausis pasiekiančios informacijos srautą, todėl svarbiuose susitikimuose leista dalyvauti tik pirmiesiems sekretorių pavaduotojams, o ne visiems, kas nori ir gali.

K.Nielsen tapo kone prezidento vartų sarge ir tuo patraukė jo dėmesį.

Nors K.Nielsen žinoma dėl gebėjimo be nukrypimų ir atidėliojimų pasiekti rezultatų, Vidaus saugumo departamente jos lauks dideli iššūkiai.

D.Trumpas paskelbė užbaigiantis buvusio JAV prezidento Baracko Obamos sukurtą programą, kuria siekta padėti 800 tūkst. nelegaliai į JAV atvykusių imigrantų vaikų, vadinamų svajotojais, mokytis ir susirasti darbą.

Sprendimas naikinti B.Obamos palikimą sulaukė daug kritikos, ypač iš Demokratų partijos. Todėl tikėtina, kad viena kita kritikos strėlė bus paleista ir į K.Nielsen, kurios vadovaujamas Vidaus saugumo departamentas bus atsakingas už vadinamųjų svajotojų programos užbaigimo priežiūrą.

K.Nielsen lauks ir kitos svarbios užduotys. Jai teks įgyvendinti naują D.Trumpo draudimą, kuris liečia į JAV keliauti norinčius žmones iš musulmoniškų šalių.

Draudimas įsigalios spalio 18 dieną.

Tačiau pats didžiausias iššūkis bus susijęs su kaltinimais, kad Kremlius kišosi į pernai vykusius JAV prezidento rinkimus, padėjo respublikonui D.Trumpui ir kenkė jo priešininkei demokratei Hillary Clinton.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.