Popiežius paskelbė 35 naujus šventuosius, daugiausia – kankinius

Popiežius Pranciškus, kuris dažnai apgailestauja dėl dabartinio krikščionių persekiojimo, sekmadienį davė Katalikų Bažnyčiai 35 naujus šventuosius, kurie beveik visi yra kankiniai iš ankstesnių amžių.

Popiežiaus aukotose mišiose Šv. Petro aikštėje dalyvavo maždaug 35 tūkst. tikinčiųjų, tarp jų – daug maldininkų iš šių naujų šventųjų šalių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Popiežiaus aukotose mišiose Šv. Petro aikštėje dalyvavo maždaug 35 tūkst. tikinčiųjų, tarp jų – daug maldininkų iš šių naujų šventųjų šalių.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-15 16:30, atnaujinta 2017-10-15 16:32

Popiežiaus aukotose mišiose Šv. Petro aikštėje dalyvavo maždaug 35 tūkst. tikinčiųjų, tarp jų – daug maldininkų iš šių naujų šventųjų šalių.

30 kankinių, kunigų ir pasauliečių, patyrė olandų kalvinistų 1645 metais vykdytą katalikų persekiojimą Brazilijoje. Trys Meksikos indėnų vaikai, 12 ir 13 metų, buvo nukankinti XVI amžiaus 3-iajame dešimtmetyje už tai, kad nesutiko atsisakyti katalikų tikėjimo ir grįžti prie savo senovės tradicijų.

Dar du nauji šventieji yra XX amžiaus kunigas iš Ispanijos ir 1739 metais miręs italų kunigas.

Nuo 2013 metų, kai buvo išrinktas popiežiumi, Pranciškus ne kartą pagerbė krikščionis, dabartiniais laikais kenčiančius ar net mirštančius dėl savo tikėjimo, ypač – Artimuosiuose Rytuose.

Baigiantis kanonizacijos ceremonijai, Pranciškus naujus šventuosius pavadino „šviečiančiais Evangelijos liudytojais“.

Pastaraisiais dešimtmečiais Bažnyčia pabrėžia, kad nauji šventieji gali būti pavyzdžiai šiandienos katalikams.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.