Emmanuelis Macronas ragina Jungtinę Karalystę išspręsti sienos su Airija po „Brexit“ klausimą

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas antradienį pareiškė, kad Airijos ir Jungtinės Karalystės sienos po pasitraukimo iš Europos Sąjungos klausimo sprendimas priklauso nuo Jungtinės Karalystės.

 E.Macronas ragina išspręsti nesutarimus. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 E.Macronas ragina išspręsti nesutarimus. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-10-24 17:18

„Jungtinė Karalystė turi pasiūlyti konkrečių sprendinių, kurie sumažintų „Brexit“ įtaką Airijos ir Jungtinės Karalystės pasieniui“, – pareiškė E. Macronas Paryžiuje po susitikimo su Airijos premjeru Leo Varadkaru.

Būsimos vienintelės Jungtinės Karalystės ir ES sausumos sienos – tarp Jungtinės Karalystės sudėtinės teritorijos Šiaurės Airijos ir euro zonai priklausančio Airijos Respublikos – klausimas yra vienas opiausių birželį prasidėjusiose Londono ir Briuselio derybose.

Baiminamasi, kad sugrįžimas prie „griežtos“ sienos gali sukelti pavojų trapiai taikai Šiaurės Airijos provincijoje, kurią tris dešimtmečius krėtė neramumai, kol 1998 metais buvo sudarytas vadinamasis Didžiojo penktadienio taikos susitarimas.

L.Varadkaras padėkojo E. Macronui už jo „solidarumą“ ir pastangas darant viską, kad „Airijos saloje nebūtų sugrąžinta fizinė siena“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.