Dingusios trimetės byloje – netikėtas posūkis ir kraupi tėvo išpažintis

Tris savaites ieškotos trimetės mergaitės tėvas, iš pradžių policijai aiškinęs, kad įdukra dingo ją išvarius į lauką naktį, pakeitė parodymus. Teksasietis policijai šią savaitę prisipažino, kad jo akyse Sherin Mathews mirtinai užspringo pienu, o vėliau jis jos kūną išnešė iš namų, skelbia „The Washington Post“. 

Trejų metų Sh.Mathews ieškojo didžiulės teisėsaugos ir savanorių pajėgos. 
Trejų metų Sh.Mathews ieškojo didžiulės teisėsaugos ir savanorių pajėgos. 
Trejų metų Sh.Mathews ieškojo didžiulės teisėsaugos ir savanorių pajėgos. 
Trejų metų Sh.Mathews ieškojo didžiulės teisėsaugos ir savanorių pajėgos. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 29, 2017, 9:20 PM

Wesley Mathewsas šiurpinančią išpažintį policijai pateikė antradienį, o tada pareigūnai nusprendė jį suimti. 

Anksčiau į Teksaso policiją jis kreipėsi teigdamas, kad jo iš Indijos prieglaudos įdukrinta mergaitė Sherin dingo spalio 7-ąją, kai jis ją vieną išsiuntė į gatvę bausdamas už tai, kad ji atsisakė gerti pieną.

Mažylė esą 3 val. nakties buvo pastatyta prie medžio, bet po 15 minučių, kai tėvas sugrįžo, jos neberado.

Dingusiosios ieškojo didelės savanorių ir teisėsaugos pajėgos. Tačiau pirmadienį, kai pasklido žinia, kad rastas įtariamas mergaitės lavonas, W.Mathewsas atvyko į nuovadą su advokatu ir pasakė norintis pasišnekėti su pareigūnais.

„Bandžiau priversti ją gerti pieną garaže ankstų spalio 7-osios rytą, tačiau ji manęs neklausė“, – rašė amerikietis savo parodymuose. 

Tada W.Mathewsas esą „fiziškai privertė“ Sherin išgerti pieno ir mergaitė užspringo. 

„Ji kosėjo, o tada jos kvėpavimas sulėtėjo. Laikui bėgant W.Mathewsas nebejuto pulso ir nusprendė, kad vaikas mirė“, – sakoma policijos pranešime. 

W.Mathews tikrąją įvykių versiją pakeitė tada, kai netoli Dalaso buvo rastas mažo vaiko lavonas, kurį pareigūnai įvardijo kaip Sh.Mathews. 

Mirusios mergaitės tėvui pateikti kaltinimai vaiko sužalojimu, už kurį gali grėsti kalėjimo iki gyvos galvos bausmė. Jis laikomas su 1 mln. JAV dolerių užstatu. 

Policija iki šiol nepatvirtino, kad aptikti palaikai – tikrai Sh.Mathews. Kol kas laukiama skrodimo rezultatų ir mėginama aiškintis, kaip mirė šis vaikas. 

Kūną policijos kinologai rado mažiau nei už pusantro kilometro nuo šeimos namų. 

Dalaso apylinkes, visą Ameriką ir net pasaulį įtraukusi mergaitės dingimo istorija šiurpino ir tuo, kad tėvas neatrodė pernelyg susijaudinęs dėl dingusios dukros. 

W.Mathewsas pasakojo, kad paryčiais, kai esą pastebėjo, kad įdukros nebėra, jis išdžiaustė skalbinius ir tada sulaukė saulėtekio, kad praneštų policijai apie dingusią dukrą. 

Apklausę kaimynus Federalinio tyrimų biuro (FTB) agentai pranešė nustatę, kad kažkas su šeimai priklausiusiu visureigiu apie 4 val. ryto buvo trumpam išvažiavęs ir grįžo per mažiau nei valandą. 

Teigiama, kad Sh.Mathews įmotė per incidentą miegojo, todėl jai kaltinimai nepateikti. Ji bendradarbiavo su teisėsauga atpažįstant mergaitės kūną. 

W.Mathewsas su žmona mažylę įsidukrino prieš dvejus metus iš našlaičių prieglaudos Indijoje. Kadangi ji buvo labai nusilpusi, gydytojai esą ją liepė maitinti visada, kai ji tik būdavo atsibudusi, kad mergaitė galėtų atgauti normalų svorį. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.