Slapta palaidotas vaikus prievartavęs ir kankinęs serijinis žudikas

Vienas žinomiausių Jungtinės Karalystės serijinių žudikų Ianas Brady mirė gegužę, tačiau slapta palaidotas tik dabar. Jo palaikai kremuoti, o pelenai įmesti į jūrą viduryje nakties. I.Brady su partnere prievartavo, kankino ir nužudė penkis vaikus.

 I.Brady nužudė penkis vaikus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 I.Brady nužudė penkis vaikus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 I.Brady ir M.Hindley šiurpino britus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 I.Brady ir M.Hindley šiurpino britus.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 3, 2017, 7:20 PM

I.Brady mirė sustiprinto saugumo ligoninėje Magale, Mersisaide gegužės 15 dieną, eidamas 80-ius metus. Jis toje ligoninėje gulėjo nuo 1985 metų, kadangi daug rūkė ir padarė milžinišką žalą savo plaučiams, rašo „The Guardian“.

Serijinis žudikas kremuotas Sautporte. Deginant kūną nebuvo leista groti muzikos ar atnešti gėlių. I.Brady urna nugabenta į Liverpulį, išplukdyta į jūrą laivu ir spalio 26-osios naktį išmesta į vandenį.

Septintajame dešimtmetyje I.Brady ir jo pakalikės Myros Hindley veiksmai stingdė Jungtinės Karalystės gyventojų kraują. Pora žagino, kankino ir nužudė mažiausiai penkis vaikus.

1963 metų liepos 12 dieną pradingo 16-metė Pauline Reade, kuri keliavo į diskoteką. 12-metis Johnas Kilbride'as pagrobtas tų pačių metų lapkritį.

1964 metų birželio 16-ąją be žinių dingo močiutę lankyti keliavęs Keithas Bennettas. Tų metų antrąją Kalėdų dieną 10-metę Lesley Ann Downey žudikų pora nuviliojo iš mugės į savo gniaužtus. Paskutinė auka buvo 1965 metais sučiuptas 17-metis Edwardas Evansas.

I.Brady nuteistas už J.Kilbride'o, L.A.Downey ir E.Evanso nužudymą. O M.Hindley nubausta už L.A.Downey ir E.Evanso nužudymą. Pora vėliau prisipažino, kad taip pat atėmė Pauline ir Keitho gyvybę.

L.A.Downey brolis Terry Westas „Daily Mirror“ pasakojo, kad „būtų mano valia – I.Brady pelenus būčiau nuleidęs tualete“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.