Per sraigtasparnio katastrofą žuvo Saudo Arabijos princas

Sekmadienį Saudo Arabijoje per sraigtasparnio katastrofą žuvo šios šalies princas, pranešė valstybinė televizija.

Apie princo Mansouro bin Moqreno žūtį pranešusi „Al-Ekhbariya“ nurodė, jog sraigtasparnyje buvo dar keli pareigūnai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Apie princo Mansouro bin Moqreno žūtį pranešusi „Al-Ekhbariya“ nurodė, jog sraigtasparnyje buvo dar keli pareigūnai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-05 22:41, atnaujinta 2017-11-05 23:49

Sraigtasparnis nukrito netoli sienos su karo nuniokotu Jemenu.

Apie princo Mansouro bin Moqreno žūtį pranešusi „Al-Ekhbariya“ nurodė, jog sraigtasparnyje buvo dar keli pareigūnai. Televizija neatskleidė nelaimės priežasties.

M. bin Moqrenas buvo Saudo Arabijos Asiro provincijos gubernatoriaus pavaduotojas ir buvusio pirmojo eilėje į karaliaus sostą princo sūnus.

Nelaimė įvyko Saudo Arabijoje vykstant aukštų pareigūnų valymams, pastaruoju metu čia buvo sulaikomi princai, ministrai ir milijardierius verslo magnatas. Tai vyksta būsimajam karaliui Mohammedui bin Salmanui konsoliduojant valdžią.

Šeštadienį Saudo Arabija netoli Rijado tarptautinio oro uosto numušė iš Jemeno paleistą balistinę raketą. Jemeno vyriausybė kovoja su šalyje veikiančiais sukilėliais.

Ši ataka parodė, kaip karas Jemene išeina už šios šalies ribų, kai Saudo Arabijos vadovaujama tarptautinė koalicija ten 2015 metais pradėjo karinę operaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.