Virš Saudo Arabijos sostinės numušta balistinė raketa

Virš Saudo Arabijos sostinės šeštadienį buvo numušta balistinė raketa, paleista iš konflikto krečiamo Jemeno, o jos nuolaužos nukrito Rijado tarptautinio oro uosto teritorijoje, pranešė pareigūnai. 

Rijado gyventojai pasakojo girdėję garsų trenksmą oro uosto apylinkėse, kai buvo numušta raketa.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Rijado gyventojai pasakojo girdėję garsų trenksmą oro uosto apylinkėse, kai buvo numušta raketa.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-11-05 10:04, atnaujinta 2017-11-05 10:08

Rijado gyventojai pasakojo girdėję garsų trenksmą oro uosto apylinkėse, kai buvo numušta raketa, už kurios paleidimą atsakomybę prisiėmė Irano remiami husių sukilėliai Jemene. Vis dėlto pareigūnai nepranešė apie jokią didesnę žalą arba žuvusius žmones. 

Ši ataka pabrėžė Jemene vykstančio konflikto keliamą grėsmę. Nuo Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos intervencijos į šią šalį pradžios 2015 metais įvyko jau ne vienas incidentas, kai Jemeno sukilėliai paleisdavo raketų į kaimyninės šalies teritoriją. 

„Šį vakarą iš Jemeno teritorijos į karalystę buvo paleista balistinė raketa“, – valstybinė naujienų agentūra SPA citavo koalicijos atstovą Turki al Maliki.

„Raketa buvo paleista tiksliai nesitaikant, kad smogtų civilėms ir gyvenamosioms teritorijoms... Numuštos raketos nuolaužos nukrito negyvenamoje oro uosto teritorijoje, žmonės nenukentėjo“, – pridūrė jis. 

Civilinės aviacijos pareigūnai nurodė, kad oro uostas veikia įprastu režimu ir kad skrydžių tvarkaraštis nesutriko. 

Raketa buvo paleista iš Jemeno teritorijos, esančios daugiau kaip už 1,2 tūkst. km nuo Rijado. Husių sukilėliai teigė taikęsi į sostinės oro uostą, sakoma jų kontroliuojamos televizijos „al Masirah“ pranešime. 

Saudo Arabija vadovauja 2015 metais pradėtai intervencijai Jemene, turinčiai padėti prezidento Abedrabbo Mansourui Hadi vyriausybei. 

Vis dėlto praėjus dvejiems metams Rijadas neatrodo pasiekęs didelę pažangą tame konflikte. 

Nors tikėtasi greitos pergalės prieš numanomą Irano ekspansionizmą sunitiškosios karalystės pašonėje, Saudo Arabija iki šiol nesugebėjo išstumti hučių iš Jemeno sostinės Sanos. 

Sukilėliai jau ne kartą leido raketas į karalystės teritoriją; be to, sukilėliai kai kada peržengdavo savo šalies sienas. Baiminamasi, kad šis konfliktas gali dar ilgai tęstis. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.