D.Trumpo sūnaus pokalbiai su „WikiLeaks“: siūlė postą Julianui Assange'ui

JAV prezidento Donaldo Trumpo sūnus pirmadienį paskelbė savo susirašinėjimą su vyriausybių paslaptis viešinančia interneto svetaine „WikiLeaks“.

„WikiLeaks“ įkūrėjas J.Assange’as siūlė pagalbą D.Trumpo sūnui. 
„WikiLeaks“ įkūrėjas J.Assange’as siūlė pagalbą D.Trumpo sūnui. 
„WikiLeaks“ įkūrėjas J.Assange’as siūlė pagalbą D.Trumpo sūnui. <br>AP nuotr.
„WikiLeaks“ įkūrėjas J.Assange’as siūlė pagalbą D.Trumpo sūnui. <br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 14, 2017, 12:32 PM

Tai Donaldas Trumpas jaunesnysis padarė pasirodžius pranešimui, kad jis galbūt slapta palaikė ryšį su šia svetaine, kuri pernai per prezidento rinkimų kampaniją paskelbė Hillary Clinton elektroninius laiškus.

D. Trumpas jaunesnysis tame pačiame tviteryje paskelbė maždaug tuziną jam atsiųstų „WikiLeaks“ žinučių ir „net 3 savo atsakymus“.

Iš jų matyti, kad „WikiLeaks“ informavo D. Trumpą jaunesnįjį apie naują prieš D. Trumpą nukreiptą interneto svetainę, ragino D. Trumpą tviteryje pakomentuoti „WikiLeaks“ paskelbtus su H. Clinton susijusius dokumentus ir patarė jam tuo atveju, jei jis pralaimėtų rinkimus, ginčyti jų rezultatus.

Balandžio mėnesį „WikiLeaks“ pasiūlė D. Trumpui jaunesniajam perduoti elektroninius laiškus apie jo ir rusų teisininkės susitikimą, kuris dabar yra federalinio tyrimo dėl galimo slapto D. Trumpo kampanijos susimokymo su Rusija centre.

D. Trumpas jaunesnysis atsakė tik į tris ankstesnes žinutes, kuriose padėkojo „WikiLeaks“ už informaciją apie naują interneto svetainę, nepagarbiai pakomentavo H. Clinton ir, pernai spalio 3 dieną, prieš pat „WikiLeaks“ medžiagos apie H. Clinton paskelbimą, paklausė: „Kas slypi už šio trečiadienio nutekinimo, apie kurį vis skaitau?“

Nors susirašinėjimas buvo daugiausia vienpusis ir D. Trumpo jaunesniojo daugiausia ignoruojamas, prezidento sūnus neatstūmė „WikiLeaks“, nors ji jau buvo paskelbusi duomenis, kurie pasitarnavo Rusijos interesams.

Savo paties „Twitter“ žinutėse „WikiLeaks“ įkūrėjas Julianas Assange'as sakė, kad visos jo grupės žinutės buvo  pastangų pasireklamuoti dalis.

„WikiLeaks“ gali labai veiksmingai įtikinti net svarbius žmones, kad jiems naudinga reklamuoti ryšius su jos publikacijomis“, – sakė jis.

Be to, „WikiLeaks“ žinutėse su D.Trumpu jaunesniuoju siūlė J.Assange'ą paskirti Australijos ambasadoriumi JAV ir netgi pasiūlė žodžius, kuriais prezidentas galėtų jį pristatyti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.