Rusija sulaikė 69 įtariamus uždraustos islamistinės organizacijos narius

Rusija antradienį pranešė suėmusi 69 šalyje uždraustos islamistinės grupuotės rėmėjus, kurie vadinami neteisėtai veikiančiais ekstremistais.

 Anot FSB, suimti asmenys priklauso „teroristinei kuopelei“, kuriai vadovauja asmenys iš centrinės Azijos. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Anot FSB, suimti asmenys priklauso „teroristinei kuopelei“, kuriai vadovauja asmenys iš centrinės Azijos. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2017, 6:07 PM, atnaujinta Nov 14, 2017, 6:22 PM

Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST) praneša Maskvoje ir jos apylinkėse regionuose suėmusi „Tablighi Jamaat“ grupuotės pasekėjų; tai visame pasaulyje paplitęs sunitų musulmonų evangelistinis judėjimas, Rusijoje uždraustas 2009 metais ir įvardytas, kaip ekstremistinis.

Anot FST, suimti asmenys priklauso „teroristinei kuopelei“, kuriai vadovauja asmenys iš centrinės Azijos, tarp jų yra ir Rusijos piliečių.

FST praneša sustabdžiusi „neteisėtą sudėtingos struktūros tarptautinės organizacijos veiklą“, – bet konkretesnės informacijos apie šią veiklą nepateikė.

Valstybinė televizija paviešino vaizdo medžiagą, kaip į butą įsiveržę pareigūnai viduje esantiems jauniems vyrams liepia rankas laikyti už galvos ir gultis ant žemės. Nufilmuotoje vaizdo medžiagoje taip pat matyti religinės knygos.

Anksčiau Rusija retai taikydavosi į „Tablighi Jamaat“ rėmėjus; ši organizacija yra slapta ir su žiniasklaida nebendraujanti.

Neseniai FST savo dėmesį nuo Šiaurės Kaukazo piliečių nukreipė į asmenis iš vidurio Azijos ir ėmėsi  prieš juos veiksmų, išsiaiškinus, kad kai keli tokie asmenys buvo susiję su teroro išpuoliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.