Nuo kitų metų – pokyčiai ant Rusijos lyderių stalo

Prieš užsienio žiniasklaidos priemones sukilusios Rusijos lyderiai boikoto pavyzdį tėvynainiams rodys ir patys. Vladimirui Putinui ir Dmitrijui Medvedevui kitąmet bus pateikiama tik rusiška spauda.

V.Putinui į Kremlių ir jo Pamaskvio rezidenciją bus pristatomi laikraščiai tik gimtąja kalba. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
V.Putinui į Kremlių ir jo Pamaskvio rezidenciją bus pristatomi laikraščiai tik gimtąja kalba. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Medvedevas skaitys beveik tuos pačius laikraščius kaip ir prezidentas. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Medvedevas skaitys beveik tuos pačius laikraščius kaip ir prezidentas. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai lrytas.lt, Maskva

Nov 24, 2017, 9:04 AM, atnaujinta Nov 24, 2017, 9:11 AM

2018 metais ant Rusijos prezidento V.Putino stalo bus 20 leidinių, o premjeras D.Medvedevas galės skaityti 17. Visi jie – tik iš Rusijos.

Į V.Putinui skirtą spaudos leidinių sąrašą įtraukti laikraščiai „Komersant“, „Vedomosti“, „Komsomolskaja pravda“, „Moskovskij komsomolec“, „Izvestija“, „Rosijskaja gazeta“, „Literaturnaja gazeta“, „Argumenty i fakty“, taip pat prie opozicinių priskiriami „Novaja gazeta“ ir autoritetingas verslo leidinys „Rosbiznesconsulting“.

Iš sporto leidinių Rusijos lyderiui bus pateikiamas „Sport ekspres“. Visų leidinių užsakyta po du egzempliorius: vienas keliaus į Kremlių, kitas – į Pamaskvio rezidenciją, Ogariovo g. 2.

D.Medvedevas skaitys beveik tuos pačius laikraščius kaip ir prezidentas. Be to, dar 13 leidinių, tarp jų žurnalai „Ogoniok“, „Zdorovje“, „7 dnej“ ir „Profil“, bus užsakyti Rusijos premjero žmonai Svetlanai Medvedevai.

Artimiausi prezidento V.Putino padėjėjai gaus išplėstinį spaudos – ne tik rusiškos – variantą. Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas galės skaityti 26 leidinius.

Tarp jų yra „Snob“, o iš užsieninių – „Forbes“, „The Financial Times“, „The Guardian“ ir „Le Monde“.

Rusijos prezidento administracijos vadovas Antonas Vainas gaus žurnalą „Time“, jo pavaduotojas Aleksejus Gromovas – „New York Daily News“.

Kiti prezidento V.Putino administracijos darbuotojai teikia pirmenybę savaitiniam žurnalui „The Economist“.

Prezidentiniam biurui užsakyti 5 egzemplioriai. O Rusijos prezidento reikalų valdybos nariams 2018 m. užsakyti tiktai rusiški leidiniai. Iš jų populiariausi – „Komersant“, „Vedomosti“ ir „Rosijskaja gazeta“.

Tiesa, kaip pasakojo Kremliaus ir vyriausybės valdininkai, prezidentas ir premjeras itin retai patys peržiūri laikraščius ir žurnalus, jau nekalbant apie atskirų straipsnių skaitymą.

Rusijos prezidentas V.Putinas rytais taip pat gauna specialiai jam skirtas informacijų suvestines, parengtas Federalinės saugumo tarnybos, Vidaus reikalų ministerijos, Užsienio žvalgybos valdybos ir kitų. Ten pateikiamos ir santraukos iš ypač įdomių žiniasklaidos pranešimų.

O švieži laikraščiai ir žurnalai skirti ypatingiems atvejams, kai šalies vadovui reikia žurnalistinių detalių iš vietos.

Regis, prenumeruojamų leidinių pasirinkimą galėjo lemti ir praėjusią savaitę Valstybės Dūmos priimtas sprendimas užsienio žiniasklaidos priemones paskelbti užsienio agentais.

Maskva tokiu žingsniu keršijo JAV, nes Vašingtonas paliepė užsienio agentu registruotis Kremliaus finansuojamą televiziją RT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.