Baltieji rūmai pasisakė apie Michaelo Flynno prisipažinimą

Baltieji rūmai penktadienį mėgino suvaldyti padarinius, sukeltus sensacingo buvusio JAV nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flynno prisipažinimo, kad jis melavo Federaliniam tyrimų biurui (FTB) apie savo kontaktus su Rusijos ambasadoriumi.

Baltieji rūmai penktadienį mėgino suvaldyti padarinius, sukeltus sensacingo buvusio JAV nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flynno prisipažinimo, kad jis melavo Federaliniam tyrimų biurui (FTB) apie savo kontaktus su Rusijos ambasadoriumi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Baltieji rūmai penktadienį mėgino suvaldyti padarinius, sukeltus sensacingo buvusio JAV nacionalinio saugumo patarėjo Michaelo Flynno prisipažinimo, kad jis melavo Federaliniam tyrimų biurui (FTB) apie savo kontaktus su Rusijos ambasadoriumi.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2017, 7:42 PM, atnaujinta Dec 1, 2017, 9:42 PM

Baltųjų rūmų advokatas Ty Cobbas sakė, kad  padarytas kaltės pripažinimas niekam kitam nesukels teisinių rūpesčių.

T. Cobbas pabrėžė, kad susikompromitavęs buvęs D. Trumpo patarėjas anksčiau dirbo prezidento Baracko Obamos administracijoje, o į valdžią atėjus respublikonui savo poste Baltuosiuose rūmuose išsilaikė tik 25 dienas.

Advokatas taip pat tikino, kad M. Flynno prisipažinimas, jog jis melavo apie savo pokalbius su tuomečiu Rusijos ambasadoriumi Sergejumi Kisliaku, išteisina Baltuosius rūmus.

„Šiandien Michaelas Flynnas, buvęs nacionalinio saugumo patarėjas, 25 dienas dirbęs Trumpo administracijoje ir buvęs Obamos administracijos pareigūnas, padarė kaltės pripažinimo pareiškimą pagal kaltinimą dėl vienintelio atvejo, kai jis davė FTB klaidingus parodymus“, – sakoma T. Cobbo pareiškime, pirmajame oficialiame Baltųjų rūmų atsake į M. Flynno prisipažinimą.

„Susiję melagingi pareiškimai atitinka melagingus pareiškimus Baltųjų rūmų pareigūnams, kurių rezultatas buvo jo atsistatydinimas šių metų vasarį. Kaltės pripažinimo pareiškimas arba šie kaltinimai neįpainioja nieko kito, tik patį poną Flynną“, – pridūrė teisininkas.

„Šios specialiojo prokuroro darbo fazės užbaigimas dar kartą demonstruoja, kad specialusis prokuroras dirba visa įmanoma sparta, ir atveria kelią greitam ir protingam (tyrimo dėl D. Trumpo rinkimų kampanijos numanomo susimokymo su Rusija) užbaigimui“, – rašo T. Cobbas.

Anksčiau penktadienį M. Flynnas padarė kaltės pripažinimo pareiškimą, kad melavo Federaliniam tyrimo biurui (FTB) apie savo pokalbius su S. Kisliaku dėl galimybės atšaukti JAV sankcijas, įvestas Maskvai ankstesnio JAV prezidento Baracko Obamos administracijos.

M. Flynnas tapo aukščiausio rango pareigūnu, sulaukusiu oficialių kaltinimų atliekant tyrimą dėl galimo D. Trumpo rinkimų kampanijos susimokymo su Maskva.

Specialiojo prokuroro Roberto Muellerio biuro darbuotojai nurodė, kad M. Flynnas klaidingai sakė FTB, jog kalbėdamasis su S. Kisliaku sankcijų klausimo neaptarinėjo.

Teismo dokumentai rodo, kad M. Flynnas, anksti prisidėjęs prie D. Trumpo rinkimų kampanijos ir uoliai ją palaikęs, veikiausiai pripažins melavęs federaliniams agentams apie savo pokalbius su rusų ambasadoriumi pereinamuoju laikotarpiu po pernai lapkritį įvykusių rinkimų, kai naujasis prezidentas dar nebuvo prisaikdintas.

M.Flynnas penktadienį pareiškė, kad bendradarbiaus su pareigūnais, tiriančiais galimus Donaldo Trumpo prezidentinės kampanijos ryšius su Rusija.

„Mano kaltės pripažinimo pareiškimas ir sutikimas bendradarbiauti su Specialiojo prokuroro biuru atspindi sprendimą, kurį priėmiau dėl geriausių savo šeimos ir šalies interesų. Prisiimu visišką atsakomybę už savo veiksmus“, – sakoma M. Flynno pranešime.

M. Flynnas – jau ketvirtas asmuo, apkaltintas R. Muelleriui vykdant tyrimą.

Vasarį jis buvo priverstas atsistatydinti iš patarėjo posto, kai Baltųjų rūmų pareigūnai pareiškė, jog M. Flynnas juos suklaidino, kai buvo paklaustas, ar kalbėjosi su S. Kisliaku apie sankcijas.

R. Muellerio komanda lapkritį paskelbė kaltinimus trims kitiems buvusiems D. Trumpo rinkimų kampanijos pareigūnams: jos buvusiam pirmininkui Paului Manafortui  ir jo verslo partneriui Rickui Gatesui, taip pat buvusiam užsienio politikos patarėjui George'ui Papadopoulos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: nusipelniusių Lietuvos medikų apdovanojimai 2024