Kijevas pradėjo derybas dėl antro apsikeitimo belaisviais etapo

Ukraina tęsia derybas dėl Rytų Ukrainos separatistų nelaisvėje dar esančių ukrainiečių, sakė prezidento atstovė parlamente Iryna Lucenko.

Ketvirtadienio naktį atskrido per pirmąjį apsikeitimo belaisviais etapą paleisti ukrainiečiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Ketvirtadienio naktį atskrido per pirmąjį apsikeitimo belaisviais etapą paleisti ukrainiečiai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-12-28 15:09

Televizija „112“ citavo pareigūnę, sakiusią, kad separatistiniuose Donecko ir Luhansko regionuose jau patvirtinta daugiau kaip 20 nelaisvėje laikomų ukrainiečių buvimo vieta.

„Vyksta derybos, negaliu pasakyti, kad tai bus 93 žmonės; bent 23-25 žmones separatistai jau patvirtino, jie pasirengę apsikeitimui“, – Boryspilio oro uoste, į kurį ketvirtadienio naktį atskrido per pirmąjį apsikeitimo belaisviais etapą paleisti ukrainiečiai, sakė I.Lucenko.

Be to, prezidentas Petro Porošenka planuoja „rimtai padirbėti, kad Rusijoje nuteisti mūsų vaikinai būtų sugrąžinti“, sakė ji.

„Šita strategija rengiama ir bus rimtai įgyvendinama“, – pridūrė I.Lucenko.

Trečiadienį Kijevo atstovas Viktoras Medvedčukas per Rusijos televiziją NTV sakė, kad konflikto Rytų Ukrainoje šalys gali vėl surengti didelį apsikeitimą belaisviais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.