Irane blokuotos galimybės mobiliuosiuose telefonuose pasiekti socialinę žiniasklaidą

Irane po tris dienas daugelyje šalies miestų trukusių protestų buvo blokuotos galimybės mobiliuosiuose telefonuose pasiekti populiarias dalijimosi nuotraukomis ir susirašinėjimo programėles „Instagram“ ir „Telegram“, sekmadienį pranešė Irano žiniasklaida.

 Irane nerimsta protestai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Irane nerimsta protestai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2017, 5:01 PM

„Telegram“, kuria, kaip teigė vyriausybė, buvo naudojamasi kurstant smurtą per protestus, nebegalima naudotis nuo popietės, pranešė pusiau oficiali naujienų agentūra ISNA ir kitos žiniasklaidos priemonės.

Ryšių ministras Mohammadas-Javadas Azari Jahromi apkaltino „Telegram“ kanalus „kontrrevoliucine“ pozicija ir skatinimu „vartoti Molotovo kokteilius, ginkluotą sukilimą ir socialinius neramumus“.

„Telegram“ vadovas Pavelas Durovas patvirtino, kad programėlė buvo blokuota.

Didžiuosiuose Irano miestuose kilo ekonominių protestų banga. Šeštadienį jau trečią vakarą nerimo protestai, tūkstančiai žmonių žygiavo miestų gatvėmis, pranešta apie išpuolius prieš valstybines įstaigas.

Praėjusią naktį šalies vakaruose buvo nušauti du protestavusieji prieš valdantįjį režimą, dar dešimtys žmonių buvo areštuoti, pranešė šalies naujienų agentūros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.