Donaldas Trumpas paleido komisiją, tyrusią sukčiavimus per prezidento rinkimus

JAV prezidentas Donaldas Trumpas paleido komisiją, tyrusią tariamą sukčiavimą per 2016 metų prezidento rinkimus. Jis trečiadienį pasirašė atitinkamą potvarkį, pranešė jo atstovė Sarah'a Sanders. Pasak jos, nepaisant „daugybės įrodymų, kad per rinkimus buvo sukčiaujama, daugelis valstijų atsisakė pateikti komisijai informaciją.

D.Trumpas stiprina pozicijas.<br>AP nuotr.
D.Trumpas stiprina pozicijas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

dpa-ELTA inf.

Jan 4, 2018, 8:26 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 8:27 AM

Ši komisija buvo vertinama prieštaringai. Sąmyšį, be kita ko, sukėlė tai, kad ji reikalavo valstijų atskleisti iš dalies neskelbtinus duomenis iš rinkėjų sąrašų. Daugelis valstijų atsisakė tai daryti.

D. Trumpas po savo pergalės rinkimuose 2016 metų lapkritį ne kartą teigė, kad jo demokratė konkurentė Hillary Clinton gavo 3-5 mln. balsų, kurie negalėjo būti atiduoti. Tačiau jis niekuomet nepateikė įrodymų savo teiginiams.

Iš tikrųjų H. Clinton rinkimuose sulaukė beveik 3 mln. amerikiečių balsų daugiau nei D. Trumpas. Tačiau galutinį rezultatą nulėmė balsų pasiskirstymas valstijose ir gauti rinkikų balsai. Rinkimus organizavo valstijos. Ekspertai atmeta, kad buvo galimas sukčiavimas tokiu mastu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.