Ginkluoti užpuolikai įsiveržė į „Gelbėkite vaikus“ būstinę Afganistane

Rytų Afganistane ginkluoti užpuolikai trečiadienį atakavo vieną pagalbos organizacijos „Gelbėkite vaikus“ (Save the Children) biurą, nurodė pareigūnai ir įvykio liudininkai.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2018-01-24 08:06, atnaujinta 2018-01-24 14:34

Kaip rodo naujausia informacija, per tebevykstančią ataką sužeista mažiausiai 14 žmonių.

„Islamo valstybė“ (IV) prisiėmė atsakomybę už išpuolį prieš organizacijos „Gelbėkite vaikus“ biurą neramiame Rytų Afganistano regione.

„Kankinystės operacijos su sprogmenų prikrauta transporto priemone ir trimis ... atakomis taikiniai buvo britų ir švedų fondai, ir afganų vyriausybės institutai Džalalabado mieste“, – per savo propagandos padalinį „Amaq“ paskelbė IV.

„Apie 9 val. 10 min. (vietos, 6 val. 40 min. Lietuvos laiku) mirtininkas detonavo užminuotą automobilį prie įvažiavimo į „Gelbėkite vaikus“ kompleksą Džalalabado miesto 3-ajame policijos rajone“, – sakė naujienų agentūrai AFP Nangarharo provincijos gubernatoriaus atstovas Attaullah Khogyani.

„Tuo met į kompleksą įžengė grupė ginkluotų vyrų. Iki šiol į ligonines atvežta 14 sužeistųjų“, – pridūrė jis.

Tuo metu komplekse buvęs Mohammadas Aminas, nukentėjęs per išpuolį ir atvežtas į ligoninę, pasakojo AFP, kad girdėjo „galingą sprogimą“.

„Puolėme slėptis, ir pamačiau ginkluotą vyrą, šaunantį į pagrindinius vartus iš raketinio granatsvaidžio, kad patektų vidun. Aš iššokau pro langą“, – sakė M.Aminas.

Keliomis dienomis anksčiau Talibano kovotojai atakavo vieną prabangų viešbutį Kabule ir nužudė mažiausiai 22 žmones, daugiausiai užsieniečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.