Donaldas Trumpas atsiprašė už pasidalino britų kraštutinių dešiniųjų vaizdo įrašais

 JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmą kartą atsiprašė už tai, kad tviteryje pasidalijo Didžiosios Britanijos kraštutinių dešiniųjų organizacijos vaizdo įrašais, kuriuose tariamai užfiksuotas islamistų smurtavimas. Tai jis pareiškė interviu Didžiosios Britanijos televizijai ITV, kurio ištraukos buvo parodytos penktadienį. 

JAV prezidentas Donaldas Trumpas Pasaulio ekonomikos forume Davose susitiko su Jungtinės Karalystės (JK) ministre pirmininke Theresa May.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV prezidentas Donaldas Trumpas Pasaulio ekonomikos forume Davose susitiko su Jungtinės Karalystės (JK) ministre pirmininke Theresa May.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 26, 2018, 12:19 PM, atnaujinta Jan 26, 2018, 12:47 PM

„Jei sakote, kad jie siaubingi žmonės ir rasistai, tikrai atsiprašyčiau, jei norėtumėte“, - ketvirtadienį Davose interviu laidos „Labas rytas, Britanija“ („Good Morning Britain“) vedėjui Piersui Morganui sakė D. Trumpas. 

Lapkritį D. Trumpas Didžiojoje Britanijoje sukėlė įniršį, kai tviteryje pasidalijo trimis antimusulmoniškais vaizdo įrašais, kuriuos įkėlė organizacijos „Britain First“ („Didžioji Britanija - pirmiausia“) pirmininko pavaduotoja Jayda Fransen. 2016 metais ji buvo nuteista dėl priekabiavimo prie musulmonės moters religiniu pagrindu. 

P. Morganas apkaltino D. Trumpą sukėlus didelį nerimą ir pyktį Didžiojoje Britanijoje, „nes „Britain First“ iš esmės yra saujelė rasistų ir fašistų“. 

„Žinoma, kad to nežinojau, - penktadienį parodytose interviu ištraukose gynėsi D. Trumpas. - Nieko apie juos („Didžioji Britanija - pirmiausia“) nežinau, nieko šiandien apie juos nežinau, išskyrus tai, ką spėjau trumpai pasiskaityti“. 

„Aš tikrai nieko neparėmiau. Gal tai buvo didelė istorija JK (Jungtinėje Karalystėje), bet JAV tai nebuvo didelė istorija. Aš esu pats nerasistiškiausias žmogus, kokį kada nors sutiksite“, - pridūrė D. Trumpas. 

Tačiau JAV prezidentas nebuvo linkęs atsiprašyti dėl vaizdo įrašų, kuriais pasidalijo, turinio - nors jo autentiškumas ir nėra oficialiai patvirtintas. Jis sakė „giliai tikįs, kad su islamistiniu terorizmu reikia kovoti“. 

„Radikalus islamistinis teroras, ar jums patinka apie tai kalbėti, ar ne, - pažiūrėkite, kas dedasi JK, pažiūrėkite, kas dedasi visame pasaulyje“, - kalbėjo D. Trumpas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.