Po lėktuvo sudužimo Rusijoje – dar viena aviakatastrofa

Praėjus vos parai po lėktuvo katastrofos, nusinešusios 71 žmogaus gyvybę, Rusijoje - dar vienas skaudus įvykis. Šį kartą Sibire avariniu būdu buvo priverstas leistas sraigtasparnis. Leisdamasis jis sudužo, incidento metu žuvo du žmonės. 

 lėktuvas sudužo leisdamasis avariniu būdu. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 lėktuvas sudužo leisdamasis avariniu būdu. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 5:59 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:33 PM

Kaip skelbia "The Moscow Times", nelaimė įvyko Sibire esančiame Tomsko regione. Privačiai kompanijai proklausęs sraigtasparnis Mi-8 sudužo, kai skubiai gabeno pacientą į ligoninę. 

Incidento metu nukentėjo dar keturi žmonės. Visi jie buvo nugabenti į gydymo įstaigas, dviejų sužeidimai sunkūs. 

Sekmadienio popietę Rusijoje įvyko lėktuvo katastrofa. Atrodytų įprastas, jokių įtarimų nekėlęs skrydis, 71 žmogui baigėsi mirtimi. 65 keleiviai ir 6 „Saratov Airlines“ orlaivio  An-148 įgulos nariai, lipdami į lėktuvą Maskvos Domodedovo oro uoste tikėjosi sėkmingai nuskristi į Orską, Orenburgo srityje, iš kurios ir buvo kilę beveik visi. 

Tačiau jų kelionė baigėsi praėjus vos kelioms minutėms, nuskridus maždaug 80 kilometrų. Pasiekęs maždaug dviejų kilometrų aukštį dėl nežinomų priežasčių orlaivis pradėjo staigiai kristi. Skrydžių dispečeriai negalėjo susisiekti su orlaivio įgula. Jis dingo iš radiolokatorių ekranų. 

Tiksli lėktuvo katastrofos priežastis kol kas nėra aiški. Pareigūnai svarsto tris pagrindines versijas, kodėl įvyko nelaimė: prastos oro sąlygos, žmogiška klaida ir techninis gedimas. Galimybė, kad surengtas teroro išpuolis buvo atmesta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.