Rytų Ukrainoje dėl „nestatutinių santykių“ kilus konfliktui nužudyti keturi jūrų pėstininkai

Karo krečiamoje Rytų Ukrainoje, kaip manoma, dėl „nestatutinių santykių“ kilus konfliktui žuvo keturi ukrainiečių jūrų pėstininkai; dėl šio incidento suimti du jų kolegos, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

R.Neverbicko nuotr.
R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP-„Interfax“-BNS inf.

Feb 15, 2018, 6:12 PM

Keturių karių lavonai su šautinėmis žaizdomis buvo aptikti name, kuriame laikinai buvo apsistojusi jūrų pėstininkų brigada, sakoma Ukrainos kariuomenės pranešime.

Incidentas įvyko netoli Širokinės kaimo, apie 10 km nutolusio nuo vyriausybės kontroliuojamo Mariupolio miesto, socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos generalinio prokuroro atstovė spaudai Larysa Sarhan.

Ji nurodė, kad buvo sulaikyti du jūrų pėstininkai, įtariami nužudymu. Pranešama, kad jie davė parodymus dėl „nužudymo nestatutinių santykių pagrindu“.

Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad nelaimė įvyko, kai po išgertuvių tarp jūrų pėstininkų kilo konfliktas, ir jie ėmė šaudyti.

Karas Rytų Ukrainoje įsiplieskė 2014 metų balandį, Rusijai tų metų kovą aneksavus Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį. Ukrainos prezidento Petro Porošenkos teigimu, per šias kovas žuvo per 2 750 ukrainiečių karių.

Šalies žiniasklaida praneša, kad pernai Kijevas neteko daugiau kaip 190 karių. Dauguma jų žuvo nuo prorusiškų separatistų ugnies ir detonavus sprogstamiesiems įtaisams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.