Prahoje suimtas Sirijos kurdų lyderis

Turkijos prašymu, Čekijos sostinėje Prahoje suimtas vienas iš geriausiai žinomų Sirijos kurdų bendruomenės lyderių Salehas Muslimas, remdamasi kurdų politinių partijų pranešimu, informuoja naujienų agentūra „Reuters“. 

 Prahoje sulaikytas S.Muslimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prahoje sulaikytas S.Muslimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 25, 2018, 2:39 PM

S. Muslimas buvo Sirijoje veikiančios Kurdų demokratinės sąjungos partijos (PYD) vienas iš pirmininkų, o Turkija laiko PYD ir jos sukarintus Liaudies apsaugos dalinius (YPG) teroristinėmis grupuotėmis, susijusiomis su uždraustos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) judėjimu, kuris jau ne vieną dešimtmetį vykdo Turkijos žemėje sukilimą. 

Remiantis pranešimais, Turkija išdavė arešto orderį sulaikyti S. Muslimą ir jis suimtas šeštadienį. Teigiama, kad sulaikytasis turės pasirodyti Čekijos teisme ir Turkijos institucijos reikalaus jo ekstradicijos. 

S. Muslimas yra vienas iš kelių gerai žinomų kurdų politikų, kuriuos Turkija apkaltino dėl 2016 metų vasarį Ankaroje įvykdyto išpuolio. Pripažinus jį kaltu, jam gresia 30 kalėjimo iki gyvos galvos bausmių. Turkija teigė, kad PYD ir YPG yra atsakingos už 29 žmonių gyvybes nusinešusį sprogimą. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.