Vladimiro Putino dukrai teko atsiimti už tėvo darbus

Rusijos prezidento Valdimiro Putino dukra tiesiogiai pajuto žmonių, nepatenkintų jos tėvo vykdoma politika, pyktį. Prancūzijos Bjarico mieste buvo surengtas protestas prie, kaip teigiama, jai priklausančio namo. Susirinkusieji ragino ją išsikraustyti ir peikė Kremliaus šeimininką. 

 K.Tichonova oficialiai niekada nebuvo pripažinta V.Putino dukra. 
 K.Tichonova oficialiai niekada nebuvo pripažinta V.Putino dukra. 
 K.Tichonova oficialiai niekada nebuvo pripažinta V.Putino dukra. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K.Tichonova oficialiai niekada nebuvo pripažinta V.Putino dukra. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K.Tichonova oficialiai niekada nebuvo pripažinta V.Putino dukra. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 K.Tichonova oficialiai niekada nebuvo pripažinta V.Putino dukra. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 27, 2018, 7:33 PM, atnaujinta Feb 27, 2018, 7:42 PM

Sulaukė nekviestų svečių

Rusijos opozicijai Maskvoje patraukus į gatves ir surengus eiseną nužudytam Kremliaus kritikui Borisui Nemcovui pagerbti, kaip ir įprasta, šis tapo pirmiausia politiniu protestu prieš dabartinę Maskvos politiką. 

Likus vos trims savaitėms iki Rusijos prezidento rinkimų susirinkę žmonės ne tik reikalavo ištirti B.Nemcovo nužudymo aplinkybes, bet ir ragino V.Putiną pasitraukti. Jie skandavo: „Rusija – be Putino“. 

Daugelį metų V.Putino dukra vadinama Katerina Tichonova tądien prie savo namo Prancūzijoje taip pat sulaukė nekviestų žmonių – vietos rusų bei prancūzų, sukėlusių prie jos vartų piketą. Jie ragino boikotuoti kovo 18 dieną Rusijoje vyksiančius prezidento rinkimus. Praeiviams jie pasakojo, kodėl būtina kovoti su V.Putino režimu, rašo „Obozrevatel“. 

„Putinas – vagis“, „Putinas – teisingumo žudikas“, Vagys ir budeliai lauk iš Bjarico“, „Kremliaus sukčius patraukti atsakomybėn“ – skandavo susirinkusieji. 

Su savimi jie atsinešė ir plakatus, kuriuose užrašai buvo rusų, prancūzų ir anglų kalbomis. 

Tėvystės nepatvirtino

Oficialios K.Tichonovos biografijos nėra. Viskas, kas apie ją žinoma – žiniasklaidos pateikiama informacija. Katerina, kuri prisistato savo senelės pavarde, vadovauja viešosiomis lėšomis finansuojamiems projektams Maskvos valstybiniame universitete. Taip pat yra apdovanota už pasiekimus akrobatinio rokenrolo varžybose.

Ne vienerius metus kalbama, kad K.Tichonova  – V.Putino dukra, tačiau nei vienas jų šių kalbų niekada nepatvirtino. Tiesa, ir nepaneigė. 

2015 m. pabaigoje atsakydamas į klausimus spaudos konferencijoje, V.Putinas buvo paprašytas pakomentuoti jo ir K.Tichonovos giminystės ryšį. Tačiau jis į šį klausimą nedavė nei teigiamo, nei neigiamo atsakymo. Rusijos prezidentas delikačiai išsisuko nuo tiesioginio atsakymo motyvuodamas tai asmeninio gyvenimo ir saugumo argumentu. 

Tačiau 2016 m. Rusijos „VTB“ banko prezidentas Andrejus Kostinas, kalbėdamas apie Panamos popierių nutekinimą, J.Tichonovą pavadino V.Putino dukra. 

Išsiskyrė su vyru

Apie K.Tichonovos asmeninį gyvenimą taip pat žinoma nedaug. Portalas „Bloomberg“ sausio pabaigoje paskelbė, kad praėjus penkeriems metams nuo santuokos pradžios ji skiriasi su vyru Kirilu Šamalovu. 


Rusijos žiniasklaida ėmė ūžti, kad šalies vadovo K.Tichonovą sutuoktinis paliko dėl visuomenėje gerai žinomos vakarėlių liūtės Žanos Volkovos.

Tokias prielaidas rusų žiniasklaida padarė peržiūrėjusi Ž.Volkovos paskyras socialiniuose tinkluose.

K.Tichonova ir K.Šamalovas informacijos apie jųdviejų skyrybas nei patvirtino, nei paneigė. Tačiau tvirtinama, kad su skyrybomis yra susijęs ir K.Šamalovo sprendimas parduoti didžiąją dalį chemijos pramonės kompanijos „Sibur“ akcijų milijardieriui Leonidui Michelsonui.

K.Šamalovo kišenės šis sandoris nepapildė, nes esą anksčiau šios kompanijos akcijos jam buvo parduotos kaip pasitikėjimo V.Putino šeima ženklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.