Monica Lewinsky kitaip prabilo apie santykius su Billu Clintonu

Monica Lewinsky teigia, kad skandalą Amerikoje sukėlusi jos ir tuometinio prezidento Billo Clintono istorija dabar jai atrodo kitaip. Lyderis, turėjęs daug daugiau galios, pasinaudojo situacija.

M.Lewinsky atliekant praktiką Baltuosiuose rūmuose įvyko visą šalį įaudrinęs jos ir prezidento B.Clintono romanas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
M.Lewinsky atliekant praktiką Baltuosiuose rūmuose įvyko visą šalį įaudrinęs jos ir prezidento B.Clintono romanas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, AP ir "Lietuvos rytas" inf.

Mar 1, 2018, 4:47 PM

Tai, kas vyko tarp prezidento ir 27 metais jaunesnės jo praktikantės, nebuvo seksualinė prievarta, tačiau tai buvo „akivaizdus piktnaudžiavimas savo galia ir įtaka“.

Anksčiau sakiusi, kad visi ryšiai su prezidentu vyko jų bendru sutarimu, dabar ji ėmė abejoti, ar bet koks sutarimas galėjo egzistuoti tarp žmonių, kurių galios svertai skirtingi.

Taip M.Lewinsky svarstė savo rašinyje, kuris publikuotas kovo mėnesio žurnale „Vanity Fair“. Jame 44-erių M.Lewinsky teigė, jog ją žavi drąsa tų moterų, kurios drįsta pasipriešinti nusistovėjusiems įsitikinimams ir institucijoms. Bene garsiausia Baltųjų rūmų praktikantė straipsnyje pasakojo labai susigraudinusi, kai kampanijos „Me Too“ vadovė neseniai jai pasakė: „Aš taip apgailestauju, kad tada tu buvai palikta viena.“

M.Lewinsky, kuri turėjo intymių ryšių su prezidentu, susidūrė su didžiuliais psichologiniais sunkumais dėl visuomenės reakcijos į skandalą. Ji jautėsi atstumta visos šalies, pažeminta.

O dabar dėkoja organizacijai „Me Too“, kuri padeda seksualinį priekabiavimą patyrusioms moterims. Mat ji ir Monicai padėjo „pajusti saugumą dėl solidarumo su kitomis moterimis“.

„Yra dar daugiau moterų ir vyrų, kurių istorijos turėtų būti išgirstos labiau nei manoji. Beje, yra ir tokių žmonių, kurie mano, kad mano patirtis Baltuosiuose rūmuose nedera su judėjimu „Me Too“. Tačiau nors tai nebuvo seksualinis išpuolis, tie įvykiai buvo aiškus pasinaudojimas didele valdžia“, – rašė M.Lewinsky.

B.Clintonas neigė, kad tarp jo ir praktikantės kas nors vyko iki 1998-ųjų. Tuomet Senatas išteisino prezidentą ir jis liko poste. „Dabar, kai man 44-eri, aš pradedu – dar tik pradedu – suprasti galios skirtumų pasekmes. Jie buvo tokie dideli tuo metu, – rašė M.Lewinsky. – Pradedu suprasti, kad tokiomis aplinkybėmis bendro sutarimo idėja negalėjo egzistuoti. Tuo metu aš menkai supratau tokio elgesio pasekmes.

Jis buvo mano viršininkas. Pats galingiausias vyras šioje planetoje. Jis buvo už mane vyresnis 27 metais, turėjo pakankamai patirties, kad už mane viską suprastų geriau. Tuo metu jis buvo savo karjeros viršūnėje, o aš, 22-ejų mergina, buvau pirmajame savo darbe ką tik po universiteto.“

Nuo 2014-ųjų, kai M.Lewinsky grįžo į viešumą, ji tapo moterų teisių gynėja, dažnai viešai ragina žmones kovoti su patyčiomis internete.

Ir vadina save pirmuoju šios smurto formos taikiniu.

M.Lewinsky yra pasakojusi, kad visuomenės reakcija ir pasmerkimas jai paliko neišdildomų randų, ji kentėjo dėl psichologinių sunkumų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.