Donaldas Trumpas vakarienėje su žurnalistais šaipėsi iš savęs

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šeštadienio vakarą Vašingtone dalyvavo vakarienėje su žurnalistais ir čia pasakė linksmą kalbą. Žurnalistų organizacijos „Gridiron Club“ surengtame susitikime, kuriame dalyvavo kviestiniai žiniasklaidos atstovai ir politikai, jis nevengė pasišaipyti ir iš savęs. Jis neatmetąs pokalbių su Šiaurės Korėjo vadovu Kim Jong Unu, galimybės, sakė D. Trumpas. Tačiau šis esą turi būti nusiteikęs derėtis su „bepročiu“. 

D. Trumpas pasišaipė ir iš savo žento bei patarėjo Jaredo Kushnerio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas pasišaipė ir iš savo žento bei patarėjo Jaredo Kushnerio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas pasišaipė ir iš savo žento bei patarėjo Jaredo Kushnerio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D. Trumpas pasišaipė ir iš savo žento bei patarėjo Jaredo Kushnerio.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 4, 2018, 12:22 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 12:24 PM

Po savo komunikacijos direktorės ir ilgametės patikėtinės Hope Hicks atsistatydinimo D. Trumpas, be to, kalbėjo apie „dar vieną ramią savaitę Baltuosiuose rūmuose“. Jo vyriausybės komanda esą „pagaliau“ funkcionuoja kaip „gerai sureguliuotas mechanizmas“. „Man patinka kaita. Man patinka chaosas. Tai tiesiog puiku“, - pokštavo prezidentas. 

Jis sąmojingai mąstė, ar jo žmona Melania galėtų būti kitas žmogus ilgame atsistatydinimų Baltuosiuose rūmuose sąraše. „Ji tikrai puikiai leidžia laiką“, - sakė jis. 

D. Trumpas pasišaipė ir iš savo žento bei patarėjo Jaredo Kushnerio. J. Kushneris, kuris neteko teisės dirbti su labai slaptais dokumentais, esą pavėlavo į susitikimą, „nes nepraėjo saugumo kontrolės“. 

Jis norėję į vakarienę pasiimti ir savo generalinį prokurorą Jeffą Sessionsą, juokavo prezidentas. Tačiau šis atmetė pasiūlymą dėl „šališkumo“, sakė jis, turėdamas omenyje tyrimus dėl Rusijos aferos, į kuriuos J. Sessionsas dėl galimo šališkumo nesikiša. 

D. Trumpas paminėjo ir savo ginčytiną pareiškimą didinti plieno ir aliuminio importo muito tarifus. Taip jis esą norįs pagelbėti „mirštančioms pramonės šakoms“. Tačiau „spausdintinei žiniasklaidai“ gal jau per vėlu, pridūrė jis. 

D. Trumpo santykiai su žiniasklaida laikomi labai įtemptais. Nuo savo kadencijos pradžios jis ne kartą skundėsi, kad žiniasklaida esą apie jį rašo klaidingai ir nesąžiningai. Prezidentas, be to, kai kurias žiniasklaidos priemones ir žurnalistus užsipuolė tiesiogiai, taip sukeldamas didelį susirūpinimą dėl spaudos laisvės. 

Pernai D. Trumpas atšaukė savo dalyvavimą „Gridiron Club“ vakarienėje ir korespondentų vakarienėje Baltuosiuose rūmuose, taip sulaužydamas dešimtmečių tradiciją. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.