Rusijos Valstybės Dūmos nariui – kaltinimai seksualiniu priekabiavimu

Nepatinka seksualinis priekabiavimas – laikas keisti darbo vietą. Taip Rusijos Valstybės Dūmos pirmininkas Viačeslavas Volodinas kreipėsi į žurnalistes, pasiskundusias netinkamu politiko elgesiu. 

 L.Sluckis neigia kaltinimus seksualiniu priekabiavimu. <br> Sputnik/Scanpix nuotr. 
 L.Sluckis neigia kaltinimus seksualiniu priekabiavimu. <br> Sputnik/Scanpix nuotr. 
V.Volodinas gina bendražygį ir netiki moterų skundais.<br> Sputnik/Scanpix nuotr. 
V.Volodinas gina bendražygį ir netiki moterų skundais.<br> Sputnik/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 7, 2018, 9:24 PM

„BBC Russia“ reporterė Farida Rustamova neseniai tapo trečiąja žurnaliste, apkaltinusia Valstybės Dūmos deputatą Leonidą Slutskį seksualiniu priekabiavimu.

Nors parlamentaras neigia kaltinimus, BBC paskelbė, kad turi įrodymų – L.Slutskio kabinete 2017-ųjų kovą padarytą garso įrašą. 

V.Volodinas taip pat pakartojo ir L.Slutskio pasiaiškinimą, kad  žurnalisčių kaltinimai gali būti užsienio valstybių sąmokslas, ir užsiminė, kad apie tai ne veltui kalbama artėjant kovo 18-ąją vyksiantiems Rusijos prezidento rinkimams. 

„Visada yra dvi pusės. Kas, jeigu po teisinių priemonių paaiškės, kad tai tik provokacija?“ – svarstė Valstybės Dūmos pirmininkas. 

Jis taip pat pasiūlė kaltintojoms pateikti rašytinius skundus Valstybės Dūmos etikos komisijai. Kaip skelbia BBC, F.Rustamova tai kaip tik ir daro.

O L.Slutskis pagrasino, kad moterį paduos į teismą už šmeižtą. Jos padarytame garso įraše galima girdėti, kaip parlamentaras per interviu netikėtai pakeičia temą ir pasiūlo F.Rustamovai vietoj darbo BBC pereiti į jo komandą. 

Žurnalistei atsisakius, jis skundžiasi, kad ji įžeidė jo jausmus ir nenori jo pabučiuoti. O jai paaiškinus, kad ji turi vaikiną, už kurio tikisi ištekėti, politikas pasiūlo išeitį: „Puiku, galėsi būti jo žmona ir mano meilužė.“
 
Vėliau L.Slutskis mėgino ranka paliesti žurnalistės koją, o ši pagrasino, kad daugiau su juo nekalbės, nes jis nepadoriai liečia žmones. 

„Aš neliečiu žmonių. Gerai, liečiu, bet tik truputį. Bet tai labai nemaloniai skambantis išsireiškimas“, – toks politiko pasiaiškinimas užfiksuotas įraše. 

Tiesa, apie priekabiavimą prabilusi žurnalistė teigė bijanti dėl savo saugumo ir nemananti, kad L.Slutskio lauks bausmė. 

„Tačiau tikiuosi, kad ši istorija padės mano kolegėms patirti mažiau priekabiavimo ir padrąsins jas apie tai kalbėti“, – teigė F.Rustamova. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.