Ukrainos parlamentarė Nadija Savčenko pašalinta iš Nacionalinio saugumo komiteto

 Ukrainos Aukščiausioji Rada iš savo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pašalino nepriklausomą deputatę Nadeždą Savčenko.

 N.Savčenko buvo susitikusi su Donecko ir Luhansko liaudies respublikomis pasiskelbusių separatistinių darinių lyderiais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 N.Savčenko buvo susitikusi su Donecko ir Luhansko liaudies respublikomis pasiskelbusių separatistinių darinių lyderiais.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2018, 1:59 PM

Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, šiam sprendimui per ketvirtadienio plenarinį posėdį pritarė 261 parlamentaras.

Atitinkamą pasiūlymą 2016 metų gruodį inicijavo Nacionalinio saugumo komiteto nariai.

Projekto autoriai aiškinamajame dokumente sako, kad N. Savčenko buvo susitikusi su Donecko ir Luhansko liaudies respublikomis pasiskelbusių separatistinių darinių lyderiais ir dalyvauja komiteto posėdžiuose, per kuriuos aptarinėjama su valstybės paslaptimis susijusi informacija.

„Kad nebūtų paviešinta informacija, susijusi su valstybės paslaptimis, ir atsižvelgiant į tai, kad komiteto narys turi dalyvauti posėdžiuose, kur bus nagrinėjami klausimai, susiję su valstybės paslaptimis, būtina artimiausiu metu priimti šį nutarimą“, – nurodoma aiškinamajame rašte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?