Visos JAV senatorės reikalauja įstatymo prieš priekabiavimą projekto aptarimų

JAV Senato lyderius spaudžia visos 22 senatorės, kad būtų diskutuojama dėl naujų teisinių aktų, palengvinančių darbą Kongreso tarnautojams, nagrinėjant lytinio priekabiavimo ir diskriminacijos atvejus.

 Senatorės moterys reikalauja pokyčių. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Senatorės moterys reikalauja pokyčių. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2018, 4:54 PM

Senatorės raštu nurodė lyderiams, kad „neveiklumas nepriimtinas“. Anot jų, Senatas negali leisti „tokių nusikaltimų darytojams“ slapstytis už 1995 metais patvirtintų procedūrų.

Atstovų Rūmai jau patvirtino aktus, spartinančius lėtą priekabiavimo skundų tyrinėjimą. Juose taip pat reikalaujama, kad sprendimai būtų labiau viešinami ir kad įstatymų leidėjai susimokėti bet kurias baudas iš savo asmeninių lėšų, užuot naudoję mokesčių mokėtojų pinigus.

Senato daugumos lyderio Mitcho McConnello atstovas Davidas Poppas sako nežinąs, kada bus baigtas rengti abiejų partijų suderintas aktas šiuo klausimu. Jis patvirtino, kad M.McConnellas pritaria siūlymui priversti įstatymų leidėjus asmeniškai susimokėti baudas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.