Meksikoje sulaikyti šeši įtariamieji dėl žurnalisto nužudymo

Meksikos teisėsauga sulaikė šešis žmonės, įtariamus sausį nužudžius vieną žurnalistą Nuevo Laredo mieste, esančiame prie sienos su JAV, trečiadienį pranešė prokurorai.

 Nužudytajam buvo daugiau kaip 20 kartų durta peiliu jo artimųjų akivaizdoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Nužudytajam buvo daugiau kaip 20 kartų durta peiliu jo artimųjų akivaizdoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2018, 11:37 AM

Sausio 13 dieną subadyto Carloso Dominguezo Rodriguezo mirtis galėjo būti susijusi su jo žurnalistine veikla, tačiau nieko bendra neturėjo su organizuotu nusikalstamu, šiaurinėje Tamaulipaso valstijoje sakė prokurorai.

„Šiuo metu tyrimo rezultatai rodo, kad šie įvykiai ir naudojimasis žodžio laisve gali būti susiję“, – sakoma Meksikos federalinio generalinio prokuroro biuro pareiškime.

Priešais Teksaso Laredo miesto esančiame Nuevo Larede viešpatauja vadinamasis Šiaurės rytų narkotikų kontrabandininkų kartelis. Šiame Meksikos mieste pastaruoju metu padaugėjo susišaudymų.

Pasak prokuroro Irvingo Barrioso, žurnalisto nužudymo motyvai tebetiriami, bet yra žinoma, kad C. D. Rodriguezas nerašė straipsnių organizuoto nusikalstamumo temomis.

I.Barriosas sakė, kad trys iš šešių įtariamųjų „dirbo informacijos pramonėje, tačiau dar aiškinamės, ar jie buvo žurnalistai.“

Pareigūnai atsisakė įvardyti įtariamuosius, kadangi Meksikos įstatymai draudžia viešai apkaltinti žmogų, kol jo kaltė neįrodyta.

Anot vietos žiniasklaidos, įtariamieji buvo nepriklausomi žurnalistai, bet prokurorai nepaaiškino, kodėl jie galėjo norėti nužudyti C. D.Rodriguezą ir kodėl šis nusikaltimas buvo įvykdytas itin žiauriai.

Nužudytajam buvo daugiau kaip 20 kartų durta peiliu jo artimųjų akivaizdoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.