Apnuodyta buvusio Rusijos agento S. Skripalio dukra išleista iš ligoninės

Buvusio Rusijos dvigubo agento Sergejaus Skripalio dukra Julija Skripal paleidžiama iš ligoninės, pranešė „Sky News“. Abu jie buvo apnuodyti chemine medžiaga „Novičiok“ (Naujokas) kovo 4 dieną. S.Skripalis kol kas lieka gydymo įstaigoje. 

 J.Skripal paleista iš ligoninės. <br> Twitter nuotr.
 J.Skripal paleista iš ligoninės. <br> Twitter nuotr.
 S.Skripalio sveikatos būklė gerėja. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 S.Skripalio sveikatos būklė gerėja. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Nuodingosios medžiagos rasta Skripalių namuose. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Nuodingosios medžiagos rasta Skripalių namuose. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 10, 2018, 10:07 AM, atnaujinta Apr 10, 2018, 12:33 PM

Iš pradžių teigta, kad J.Skripal turėjo būti išleista iš ligoninės balandžio 9 dieną. Tačiau neaišku, ar tai įvyko. 

Antradienį Solsberio ligoninės atstovai patvirtino, kad J.Skripal buvo išleista iš ligoninės.

Jie sakė, kad moteriai, sveikstančiai po kovo 4 dienos išpuolio, toliau reikės medikų priežiūros.

„Jos gydymas nebaigtas, tačiau tai yra svarbus pasiekimas“, – sakė Solsberio ligoninės direktorė medicinai Christine Blanshard.

Pasak ligoninės atstovų, J.Skripal tėvas, buvęs Rusijos karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas, tebėra hospitalizuotas. Kada jį ketinama išrašyti, kol kas neskelbiama.

Nacionalinis transliuotojas BBC savo pranešime nurodė, kad 33 metų J.Skripal buvo išrašyta pirmadienį ir perkelta į saugią vietą.

Apnuodyto Sergejaus Skripalio būklė nebėra kritinė. Jį prižiūrintys medikai dar praėjusią savaitę sakė, kad buvusio dvigubo Rusijos agento sveikata sparčiai gerėja.

66-erių S.Skripalis gydymo įstaigoje praleido jau daugiau nei mėnesį. Kiek anksčiau apie gerėjančią tėvo būklę prabilo taip pat chemine medžiaga „Novičiok“ (Naujokas) apnuodyta jo dukra J.Skripal.

Londonas apkaltino Maskvą dėl kovo 4-ąją pietiniame Jungtinės Karalystėss Solsberio mieste įvykusio incidento, kai buvęs rusų karinės žvalgybos agentūros GRU pulkininkas S.Skripalis ir jo dukra buvo rasti apnuodyti, kaip teigiama, Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Maskva šiuos kaltinimus piktai neigia.

Jungtinės Karalystės valdžia svarsto galimybę siūlyti Solsberyje apnuodytiems S.Skripaliui ir jo dukrai Julijai persikelti į Jungtines Valstijas ir pasikeisti pavardes.

Jungtinės Karalystės žvalgybos agentūra MI6 tokį variantą svarsto su kolegomis iš CŽV, „siekiant išvengti naujų bandymų nužudyti“ Skripalius. „Jiems pasiūlys kitas pavardes“, – rašoma „The Sunday Times“.

Be JAV, Skripaliai gali rinktis gyventi Kanadoje, Australijoje arba Naujojoje Zelandijoje, tačiau, šaltinių teigimu, pirmenybė teikiama Jungtinėms Valstijoms.

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.