S. Lavrovas pasisakė apie nutylėtas S. ir J. Skripalių apnuodijimo tyrimo detales

Rusija meta sunkius kaltinimus Cheminio ginklo draudimo organizacijai (OPCW). Tyrimo rezultatai dėl buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimo yra suklastoti, šeštadienį Maskvoje pareiškė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas. Anot jo, apnuodytųjų kraujo mėginiuose rasta cheminės kovinės medžiagos BZ, kurią praeityje naudojo Vakarai, pėdsakų.

 Rusijos vyriausybė neigia sąsajas su išpuoliu ir jau ketvirtadienį pabrėžė, kad nepripažins OPCW išvadų, kol rusų ekspertams nebus leista susipažinti su ataskaitoje minimais mėginiais. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Rusijos vyriausybė neigia sąsajas su išpuoliu ir jau ketvirtadienį pabrėžė, kad nepripažins OPCW išvadų, kol rusų ekspertams nebus leista susipažinti su ataskaitoje minimais mėginiais. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 15, 2018, 9:53 AM, atnaujinta Apr 15, 2018, 9:54 AM

Tačiau Šveicarijos laboratorijos, kuri tyrė mėginius, išvados OPCW ataskaitoje buvo nutylėtos, pabrėžė S. Lavrovas. Šios kovinės medžiagos esą niekad nėra naudojusi nei Sovietų Sąjunga, nei Rusija. Tačiau ją naudojo JAV, Didžioji Britanija ir kitos NATO šalys, pridūrė ministras.

OPCW ketvirtadienį paskelbė trumpą pareiškimą, kuriame teigiama, jog po S. Skripalio ir jo dukters Julijos kraujo mėginių tyrimo „patvirtina Jungtinės Karalystės išvadas dėl nuodingos cheminės medžiagos tapatybės“. Tačiau naudoti nuodai pareiškime neįvardinti.

Britų tarnybos spėja, kad per išpuolį Anglijos Solsberio mieste buvo panaudoti sovietų gamybos „Novičiok“ grupės nuodai. Londonas dėl atakos kovo 4-ąją kaltina Rusiją.

Rusijos vyriausybė neigia sąsajas su išpuoliu ir jau ketvirtadienį pabrėžė, kad nepripažins OPCW išvadų, kol rusų ekspertams nebus leista susipažinti su ataskaitoje minimais mėginiais. Šis išpuolis sukėlė rimtą diplomatinę krizę tarp Rusijos ir Didžiosios Britanijos bei kai kurių kitų Vakarų šalių.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.