Tyrėjai nustatė įtariamuosius Skripalių apnuodijimu

Britų policijos pareigūnai teigia žinantys įtariamuosius, prisidėjusius prie Rusijos šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukros Julijos apnuodijimu. Tyrėjai ketina pareikšti įtariamus asmenims, kurie, manoma, jau yra grįžę į Rusiją.

Policijos pareigūnai žinančios, kas nunuodijo Sergeju ir Julija Skripal. Tyrėjai ketina pareikšti įtariamus asmenims, kurie manoma jau yra grįžę į Rusiją.<br>Twitter nuotr.
Policijos pareigūnai žinančios, kas nunuodijo Sergeju ir Julija Skripal. Tyrėjai ketina pareikšti įtariamus asmenims, kurie manoma jau yra grįžę į Rusiją.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Telegraph“ ir lrytas.lt inf.

Apr 21, 2018, 10:00 AM, atnaujinta Apr 21, 2018, 4:32 PM

„The Telegraph“ skelbia, kad byla truks dar kelis mėnesius, tačiau jau yra padarytas svarbiausias žingsnis - nustatyti pagrindiniai įtariamieji.

Tyrėjai įtariamųjų ieškojo tikrindamį į Jungtinę Karalystę atskrendančių ir išskrendančių keleivių sąrašus, taip pat vaizdo stebėjimo kamerų medžiagą, Solsberio mieste sekdami tam tikras mašinas.

Tačiau tyrėjams bus sunku pareikšti kaltinimus įtariamiesiems dėl įtemptų santykių tarp Jungtinės Karalystės ir Rusijos.

Skripaliai buvo apnuodyti kovo 4 dieną Solsberio mieste Jungtinėje Karalystėje rusiškos kilmės chemine medžiaga „Novičiok“. Policija teigia, kad medžiaga buvo skystos formos.

J. Skripal jau yra išrašyta iš Solsberio rajono ligoninės, jos tėvas vis dar yra ten gydomas, nors jo būklė nebėra kritinė.

Maskva kaltinimus Skripalių nunuodijimu neigia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.