Prie Libijos krantų žuvo 11 ir buvo išgelbėti 263 migrantai

Jūroje prie Libijos krantų žuvo mažiausiai 11 migrantų, o dar 263 per dvi atskiras sekmadienio operacijas buvo išgelbėti, pranešė šalies karinis jūrų laivynas.

Jūroje prie Libijos krantų žuvo mažiausiai 11 migrantų, o dar 263 per dvi atskiras sekmadienio operacijas buvo išgelbėti, pranešė šalies karinis jūrų laivynas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jūroje prie Libijos krantų žuvo mažiausiai 11 migrantų, o dar 263 per dvi atskiras sekmadienio operacijas buvo išgelbėti, pranešė šalies karinis jūrų laivynas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2018, 9:02 AM, atnaujinta Apr 23, 2018, 9:11 AM

Per pirmąją operaciją „pakrančių apsaugos patrulis ... išgelbėjo 83 nelegalius migrantus ir paėmė 11 lavonų iš guminės valties penkios jūrmylės į šiaurės rytus nuo Sabratos“, naujienų agentūrai AFP sakė karinio jūrų laivyno atstovas generolas Ayoubas Kacemas.

Sabrata yra už maždaug 70 km į vakarus nuo Tripolio.

„11 žuvusių migrantų nuskendo valčiai apvirtus, bet juos ištraukė ir į valtį įkėlė tie, kas liko gyvi“, – sakė netoliese esančio Zavijos miesto pakrančių apsaugos tarnyboje dirbantis Mohamadas Erhouma.

Antroji gelbėjimo operacija vyko prie Zliteno miesto šalies rytuose. Buvo išgelbėta 180 migrantų iš dviejų valčių, sakė generolas A. Kacemas.

Zlitenas yra maždaug 170 km į rytus nuo Tripolio.

Migrantai iš įvairių Afrikos šalių plaukė „dviem pripučiamomis valtimis“, bet buvo „perimti ir sugrąžinti į Tripolio uostą“, sakė A. Kacemas.

Po 2011 metų, kai buvo nuverstas ir nužudytas ilgametis šalies diktatorius Muamaras Kadhafi, Libija tapo svarbia starto aikštele migrantams, bandantiems žūtbūt pasiekti Europą, dažnai – plaukti jūra netinkamomis valtimis ir laiveliais.

Vien pernai bandydami perplaukti Viduržemio jūrą žuvo 3 116 žmonių, tarp jų 2 833 žmonės iš Libijos, nurodo Tarptautinė migracijos organizacija (IOM).

Konflikto suskaldyta šalis nuolat minima dėl migrantų iš piečiau esančių Afrikos valstybių išnaudojimo ir blogo elgesio su jais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.