Pakistane per griūtį anglių kasykloje žuvo 23 darbininkai

Pietvakarių Pakistane 23 kalnakasiai žuvo, o dar devyni buvo sužeisti šeštadienį įvykus dujų sprogimui ir griūčiai vienoje anglių kasykloje, pranešė pareigūnai.

 Pietvakarių Pakistane 16 kalnakasių žuvo, o dar devyni buvo sužeisti šeštadienį įvykus dujų sprogimui ir griūčiai vienoje anglių kasykloje, pranešė pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Pietvakarių Pakistane 16 kalnakasių žuvo, o dar devyni buvo sužeisti šeštadienį įvykus dujų sprogimui ir griūčiai vienoje anglių kasykloje, pranešė pareigūnai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2018, 10:02 AM, atnaujinta May 6, 2018, 10:33 AM

Nelaimė įvyko Marvare, už 45 kilometrų į rytus nuo Kvetos, naftos ir dujų turtingos Beludžistano provincijos, besiribojančios su Iranu ir Afganistanu, sostinės.

„Po sprogimo, sukelto susikaupusių metano dujų, įgriuvo skliautas ir žuvo 16 kalnakasių; dar devyni buvo sužeisti, iš jų du – sunkiai“, – sakė naujienų agentūrai AFP Kvetos vyriausybės aukšto rango pareigūnas Jawaidas Shahwani.

Pasak jo, sprogimas driokstelėjo, kai šachtoje buvo 25 kalnakasiai. J. Shahwani pridūrė, kad visi sužeistieji buvo išgelbėti ir išgabenti į ligoninę.

„Dedame visas pastangas ištraukti kūnus, bet tam reikės laiko, nes dauguma kūnų palaidoti labai giliai“, – aiškino pareigūnas.

Pakistano kasyklos garsėja prastu saugos normų laikymusi ir bloga ventiliacija.

2011 metų kovą mažiausiai 43 kalnakasiai žuvo per sprogimą ir griūtį kitoje anglių kasykloje Beludžistane, jau ilgiau nei dešimtmetį kovojančiame su sukilėliais ir islamistais kovotojais.

Beludžistanas – didžiausia iš keturių Pakistano provincijų, bet apie 7 mln. jos gyventojų jau seniai skundžiasi, kad pajamos iš jų regione išgaunamus energetikos ir mineralinių žaliavų išteklius nėra sąžiningai paskirstomos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.