Iranas giria „Hezbollah“ pergalę“ Libano rinkimuose

Vienas aukšto rango Teherano pareigūnas antradienį gyrė šiitų judėjimo „Hezbollah“ pergalę“ Libano rinkimuose, pavadinamas juos sėkme „kovoje prieš Izraelį“ ir JAV, pranešė Irano valstybinė žiniasklaida.

 Vienas aukšto rango Teherano pareigūnas antradienį gyrė šiitų judėjimo „Hezbollah“ pergalę“ Libano rinkimuose, pavadinamas juos sėkme „kovoje prieš Izraelį“ ir JAV, pranešė Irano valstybinė žiniasklaida.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vienas aukšto rango Teherano pareigūnas antradienį gyrė šiitų judėjimo „Hezbollah“ pergalę“ Libano rinkimuose, pavadinamas juos sėkme „kovoje prieš Izraelį“ ir JAV, pranešė Irano valstybinė žiniasklaida.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 8, 2018, 2:13 PM, atnaujinta May 8, 2018, 2:16 PM

„Libano žmonės ir jų atstovai „Hezbollah“ kartu su kitomis pasipriešinimo grupėmis pasiekė šią pergalę kovoje prieš Izraelį ir jo sąjungininkus, įskaitant JAV“, – sakė Irano aukščiausiojo lyderio ajatolos Ali Khamenei užsienio politikos patarėjas Ali Akbaras Velayati.

Jis atkreipė dėmesį į „Hezbollah“ karinę paramą Sirijos prezidentui Basharui al Assadui ir teigė, kad rinkimų rezultatus nulėmė grupuotės „ryžtinga pagalba Sirijai kovoje su teroristais“.

„Ši Libano žmonių ir pasipriešinimo pergalė... yra ženklas, kad pritariama Libano vyriausybės politikai, kurios tikslas – išsaugoti Libano nepriklausomybę nuo Izraelio“, – pareiškė jis.

Įvykus pirmiems nuo 2009 metų rinkimams, „Hezbollah“ kartu su sąjungininkais veikiausiai užsitikrins pakankamai didelę parlamentinę frakciją, kad pasipriešintų mėginimas nuginkluoti organizaciją, nors to jau seniai reikalauja politiniai oponentai.

Šis šiitų judėjimas buvo įsteigtas 1982 metais su Irano pagalba. Jo pagrindinis tikslas – kovoti su Izraeliu, o JAV laiko „Hezbollah“ teroristine organizacija.

Grupuotė kartu su sąjungininkais Irake, Sirijoje ir palestiniečių teritorijose yra pagrindinė Irano partnerė „pasipriešinimo fronte“ prieš Izraelio ir JAV interesus Artimuosiuose Rytuose.

„Pasipriešinimo fronto galia bus reikšmingai sustiprinta visame pasaulyje“, – po šeštadienį vykusių balsavimų Libane ir Irake pareiškė A. A. Velayati.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.