Aptarė bendradarbiavimą dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo

Japonijos, Kinijos ir Pietų Korėjos lyderiai trečiadienį surengė susitikimą Tokijuje ir susitarė bendradarbiauti dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo.

Japonijos, Kinijos ir Pietų Korėjos lyderiai trečiadienį surengė susitikimą Tokijuje ir susitarė bendradarbiauti dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Japonijos, Kinijos ir Pietų Korėjos lyderiai trečiadienį surengė susitikimą Tokijuje ir susitarė bendradarbiauti dėl Šiaurės Korėjos branduolinio nusiginklavimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt

May 9, 2018, 12:00 PM, atnaujinta May 9, 2018, 12:03 PM

Japonijos ministras pirmininkas Shinzas Abė surengė trišalį susitikimą su Kinijos premjeru Li Keqiangu ir Pietų Korėjos prezidentu Moon Jae-inu. Susitikimo metu politikai aptarė Pchenjano branduolinių ginklų programą.

Japonija, Kinija ir Pietų Korėja turi, bendradarbiaujant su tarptautine bendruomene, primygtinai raginti Šiaurės Korėją imtis konkrečių veiksmų“, – sakė S. Abė.

Tuo tarpu Pietų Korėjos prezidentas pabrėžė Japonijos ir Kinijos paramos būtinybę „kelyje taikos Korėjos pusiasalyje ir Šiaurės Rytų Azijoje link“.

S. Abės, Li Keqiango ir Moon Jae-ino susitikimas vyko praėjus kelioms savaitėms po istorinio abiejų Korėjų vadovų susitikimo, kurio metu Kim Jong-unas ir Moon Jae-inas susitarė siekti istorinių tikslų – Korėjos pusiasalio be branduolinių ginklų ir oficialios Korėjos karo pabaigos.

Prieš metus Pietų Korėjos prezidento pareigas eiti pradėjęs Moon Jae-inas yra pirmasis per daugiau kaip šešerius metus Japonijoje apsilankęs Pietų Korėjos prezidentas. Tuo tarpu Li Keqiangas yra pirmasis per septynerius metus į Japoniją atvykęs Kinijos premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.