Patvirtinta dingusio Škotijos roko dainininko S. Hutchisono mirtis

Škotijos policija penktadienį pranešė, kad anksčiau vienoje iš Forto užutekio valčių prieplaukų rastas vyro kūnas yra dviem dienomis anksčiau dingusio roko grupės „Frightened Rabbit“ vokalisto Scotto Hutchisono lavonas.

 Škotijos policija, ieškanti šalies roko grupės „Frightened Rabbit“ dingusio vokalisto, penktadienį pranešė radusi kol kas neatpažinto vyro kūną vienoje iš Forto užutėkio valčių prieplaukų.<br> South West News Service/Scanpix nuotr.
 Škotijos policija, ieškanti šalies roko grupės „Frightened Rabbit“ dingusio vokalisto, penktadienį pranešė radusi kol kas neatpažinto vyro kūną vienoje iš Forto užutėkio valčių prieplaukų.<br> South West News Service/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2018, 2:56 PM, atnaujinta May 11, 2018, 5:19 PM

Policijos išplatintame dainininko šeimos pranešime sakoma, kad artimieji yra „visiškai sugniuždyti mūsų mylimo Skotto tragiškos netekties“.

„Nepaisant jo dingimo ir pastarojo meto susirūpinimo dėl jo psichinės būklės, visi tebebuvome nusiteikę teigiamai ir vylėmės, kad jis vėl įžengs pro duris, kurį laiką pabuvęs išvykęs, kad nusiramintų“, – pridūrė jie.

36 metų S. Hutchisonas paskutinį kartą buvo matytas trečiadienį apie 1 val. vietos (3 val. Lietuvos) laiku išeinantis iš viešbučio „Dakota“ Pietų Kvinsferio miestelyje netoli vaizdingo Forto tilto.

Dvi valandos prieš pranešant apie jo dingimą S. Hutchisonas per „Twitter“ parašė: „Būkit geri kiekvienam, kurį mylite. Tai nėra duotybė. Aš šios normos nesilaikiau, ir tai mane žudo. Prašau apkabinkite savo artimuosius.“

Škotijos policija pranešė ketvirtadienio vakarą radusi vyro lavoną netoli esančioje Port Edgaro prieplaukoje, todėl dainininko artimųjų ir draugų nuogąstavimai padidėjo.

Kiti Škotijos muzikantai anksčiau išreiškė užuojautą dėl numanomos S. Hutchisono mirties.

Roko grupės „Franz Ferdinand“ dainininkas Alexas Kapranosas parašė: „Siaubinga žinia apie Scottą Hutchisoną. Baisi netektis.“ Škotijos pirmoji minitrė Nicola Sturgeon irgi pareiškė, kad tai yra „širdį verianti žinia“.

Dainininkas Frankas Turneris savo ruožtu rašė, kad S. Hutchisonas „nušvietė dangų savo balsu, dainomis, širdimi. Amžinai žavėsiuosi jo genijumi.“

„Jis buvo mano draugas, ir šiandien mano širdis sudaužyta“, – pridūrė atlikėjas.

Keletą albumų išleidusią „Indie“ stiliaus roko grupę „Frightened Rabbit“ 2003 metais įkūrė S. Hutchisonas kartu su broliu Grantu, grojančiu būgnais.

2013 metais grupės albumas „Pedestrien Verse“ buvo patekęs į Britanijos populiariausių albumų dešimtuką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.