Ukrainos prokuroras: „Už N. Savčenko stovėjo Rusija“

Ukrainos teisėsauga tikino nustačiusi vardus ir pareigas Rusijos pulkininkų, kurie neva davė ginklus Nadijai Savčenko įvykdyti teroro aktą Kijevo centre, rašo „Ukrainskaja pravda“.

 N.Savčenko pateko į areštinę. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 N.Savčenko pateko į areštinę. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 N.Savčenko pateko į areštinę. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 N.Savčenko pateko į areštinę. <br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 11, 2018, 4:55 PM

Apie tai, pasak žiniasklaidos, pranešė Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka, dalyvaudamas Ostroho mieste vykstančiame forume.

„Po Maidano revoliucijos mes gyvename trijų karų sąlygomis. Pirmoji, akivaizdu, yra kova su Rusijos okupantais ir prorusiškais separatistais Donbase“, – kalbėjo J.Lucenko.

Pasak jo, Ukraina kovoja ne tik su 40 tūkstančių ginkluotų separatistų ir teroristų, bet ir tūkstančiais Rusijos kariuomenės vadų, kurie jiems vadovauja.

„Galiu tai patikinti oficialiai. Galiausiai tai įrodo ir Nadijos Savčenko atvejis. Buvo planuojamas teroristinis aktas ir mes įrodėme konkrečius Rusijos kariuomenės pulkininkus, kurie davė jai ginklus įvykdyti šį aktą. Mes žinome jų pavardes, slapyvardžius, pareigas“, – kalbėjo J.Lucenka.

Ukrainos Aukščiausiosios Rados nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovas Serhijus Pašynskis tiki, kad už N.Savčenko stovi Rusijos žvalgyba, kuri ją užverbavo, kol ji buvo atsidūrusi Kremliaus rankose. „

Deja, ji akivaizdžiai dabar dirba agresoriaus valdžiai. Tai rodo visos detalės. Vos tik paleista, ji išsiruošė į kelionę po Vakarų Europą ir JAV su vienintele žinia: Ukrainai negalima tiekti jokių ginklų“, – aiškino komiteto pirmininkas.

Su juo sutinka daug politikų Ukrainoje, bet ne visi. Kitų manymu, N.Savčenko politinę kampaniją rėmė V.Putino rėmėjas Ukrainoje Viktoras Medvečukas.

Apie tai kalba ir parlamentaras Volodymyras Parasiukas.

„Manau, kad su ja susisiekė žmonės, kurie jai įteigė, kad jai reikia „išgelbėti Ukrainą“, net jeigu jai reikės imtis nepopuliarių ir labai rizikingų priemonių. O kad V.Medvečiukas yra prie to prisidėjęs, nėra net klausimo“, – teigė Aukščiausiosios Rados narys.

N.Savčenko šių metų kovo pabaigoje neteko teisinės neliečiamybės ir buvo nuvesta į Saugumo tarnybos būstinę. Jai mesti įtarimai siekiant įvykdyti teroro išpuolį ir karinį perversmą Ukrainoje.

Buvusi sraigtasparnio pilotė buvo sulaikyta prorusiškų separatistų 2014-aisiais ir dvejus metus praleido Rusijos kalėjime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.