Lenkiją audrina žinia: Seimo nario namuose veikia viešnamis

Lenkiją įaudrino žiniasklaidos pranešimai, kad įtakingo opozicijos parlamentaro bute veikia viešnamis. Greičiausiai politikas nežinojo, kad jo išnuomotame bute apsigyveno ir klientus priiminėjo prostitutė.

Politiko bute gyvenusi prostitutė tikino, kad apie jos veiklą nuomotojas nežinojo.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Politiko bute gyvenusi prostitutė tikino, kad apie jos veiklą nuomotojas nežinojo.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Varšuva

May 18, 2018, 7:26 PM, atnaujinta May 18, 2018, 8:44 PM

Informaciją, kad ilgamečio Piliečių platformos partijos (PPP) tarybos nario 49 metų parlamentaro Stanislawo Gawlowskio nuomojamame bute Ščecino mieste veikia viešnamis, išplatino valstybinis radijas „Radio Ščecin“ ir valstybinė televizija TVP.

Seimūnas kartu su žmona tokius kaltinimus pavadino šmeižtu ir padavė žurnalistus į teismą.

Portalo „Onet“ korespondentui pavyko susitikti ir prakalbinti butą dvejus metus iš politiko nuomojančią moterį.

Parsidavinėjo po bankroto

Moteris prisipažino, kad, bankrutavus asmeninei gastronomijos firmai ir užgulus skolų naštai, nusprendė pinigų užsidirbti teikdama vyrams intymias paslaugas.

Prostitutė teigė, jog Seimo narys nežinojo, kad ji pastarąjį pusmetį į butą kviečiasi jai už seksualines paslaugas sumokėti pageidaujančius vyrus.

Moteris paneigė televizijos TVP informaciją, kad minėtame bute veikia viešnamis, nes esą klientus priiminėjo viena.

S.Gawlowskis, išgirdęs tokį pasiaiškinimą, skubiai nutraukė nuomos sutartį, o opozicija apkaltino valstybinę televiziją ir radiją skleidžiant melą apie tariamą viešnamį. Tai esą buvo tikslinga dezinformacija – taip valdančioji Teisės ir teisingumo partija (TTP) siekė S.Gawlowskį paversti opozicijos sugedimo simboliu.

Ne pirmas skandalas

Prieš keletą mėnesių prokuratūra apkaltino PPP generalinio sekretoriaus pareigas ėjusį S.Gawlowskį paėmus 175 tūkst. zlotų (40,88 tūkst. eurų) kyšį ir du 25 tūkst. zlotų (5,8 tūkst. eurų) kainuojančius laikrodžius.

Kyšius parlamentaras esą paėmė prieš penkerius metus, kai PPP vyriausybėje ėjo aplinkos apsaugos viceministro pareigas.

S.Gawlowskis kyšių ėmimą vadina sufabrikuotais kaltinimais, o opozicija šią bylą sutartinai laiko politine.

Esą jos tikslas – sukompromituoti TTP konkurentus prieš šį rudenį vyksiančius savivaldybių rinkimus.

Seimo sprendimą atimti imunitetą ir leisti areštuoti S.Gawlowskį opozicija vadina valdančiųjų savivale ir primena, kad taip nebuvo pasielgta su TTP senatoriumi Stanislawu Kogutu.

Pastarąjį du nekilnojamojo turto įmones turintys verslininkai apkaltino reikalavus sumokėti milijoną zlotų už paramą įveikiant biurokratinius trukdžius, tačiau TTP neleido saviškio suimti ir senatorius liko laisvėje.

TTP pasikinkė žiniasklaidą

Opozicija apkaltino valdančiuosius naudojantis valstybine žiniasklaida melagingai propagandai ir pareikalavo nubausti televizijos „TVP Info“ politinės laidos „Woronicza 17“ vedėją Michalą Rachonį.

Pastarasis sukvietė politikus diskutuoti apie šalies aktualijas, tačiau kalbėjo vien apie tariamą viešnamį S.Gawlowskio bute.

Trys opozicijos atstovai per tiesioginį eterį atsistojo ir išėjo iš studijos. Šiuolaikinės partijos parlamentaras Piotras Misila pareiškė, kad neketina drabstytis mėšlu, ir pasiūlė laidos vedėjui iš anksto užsidėti lyties organo kaukę ant galvos.

Opozicijos atstovų pasitraukimą iš televizijos studijos kitas „TVP Info“ komentatorius Dawidas Wildsteinas palydėjo žodžiais, kad minėti vyrai greičiausiai išskubėjo į S.Gawlowskio viešnamį.

Tokios valstybinės televizijos darbuotojų vulgarybės papiktino kitus žiniasklaidos atstovus.

Dienraščio „Rzeczpospolita“ apžvalgininkas Jacekas Nizinkiewiczius pareiškė, jog valstybinės žiniasklaidos atstovai smukdo visuomeninių debatų lygį.

Žurnalistas atkreipė dėmesį, kad vienas opoziciją labiausiai kritikuojančių komentatorių TVP bendradarbis Rafalas Ziemkiewiczius giriasi, kad jaunystėje pats mėgo lankytis viešnamiuose. J.Nizinkiewiczius pareiškė apgailestaujantis, jog TVP vadovaujasi tokiais neetiškais standartais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.