Kino industrijoje – dar vienas ieškinys dėl išžaginimo

Prancūzų režisieriui Lucui Bessonui viena jauna aktorė pateikė ieškinį dėl išžaginimo, šeštadienį sakė šaltiniai teismų sistemoje.

 Prancūzų režisieriui Lucui Bessonui viena jauna aktorė pateikė ieškinį dėl išžaginimo, šeštadienį sakė šaltiniai teismų sistemoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Prancūzų režisieriui Lucui Bessonui viena jauna aktorė pateikė ieškinį dėl išžaginimo, šeštadienį sakė šaltiniai teismų sistemoje.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 20, 2018, 10:37 AM, atnaujinta May 20, 2018, 10:59 AM

Tai naujausias iš tokio pobūdžio kaltinimų, pasipylusių po Holivudo prodiuserio Harvey Weinsteino skandalo.

59 metų L. Bessono advokatas Thierry Marembert'as sakė, kad kino kūrėjas kategoriškai neigia „fantazuotojos kaltinimus“, sako pažįstantis ieškovę, bet niekada jos atžvilgiu „nesielgęs nederamai“.

Paryžiaus policija pradėjo tyrimą dėl aktorės ieškinio „Didžiosios žydrynės“, „Nikitos“ ir „Leono“ režisieriui, sakė šaltiniai.

„Buvo pateiktas skundas dėl veiksmų, prilygstančių išžaginimui ... ir įvykusių penktadienio naktį Paryžiuje“, – nurodė šaltiniai.

Naujienos apie šiuos įtarimus pasirodė prieš Kanų kino festivalio uždarymo ceremoniją, kurios metu emocingą kalbą pasakė H. Weinsteino kaltintoja.

Pasak šaltinių, L. Bessoną kaltinanti aktorė į policiją atėjo penktadienį, po įtariamo nusikaltimo viešbutyje „Le Bristol“ Prancūzijos sostinėje. Ieškovė teigia, kad santykius su garsiuoju režisieriumi palaikė maždaug dvejus metus ir kad jautėsi spaudžiama juos palaikyti dėl profesinių priežasčių.

Vienas tyrimui artimas šaltinis sakė, kad L. Bessonas yra išvykęs iš šalies ir dar nebuvo apklaustas.

Pirmasis šias naujienas pranešė radijas „Europe 1“, kuris nurodė, kad L. Bessono kaltintoja teigia „išgėrusi arbatos puodelį, tuomet pasijutusi blogai ir praradusi sąmonę“.

Radijas taip pat citavo jos žodžius, kad atsigavusi ji prisiminė, jog buvo seksualiai užpulta.

L. Bessonas yra vedęs kino prodiuserę, turi su ja tris vaikus. Dar du vaikus kino kūrėjas turi iš ankstesnių santykių.

Jis buvo vedęs keturis kartus, įskaitant santuoką su JAV aktore Milla Jovovich.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.