Latvijos geležinkelių darbuotojas, nuteistas už šnipinėjimą Rusijai, kalės pusantrų metų

Latvijos Žiemgalos apygardos teismas antradienį skyrė pusantrų metų laisvės atėmimo bausmę, pusantrų metų probacijos ir 200 valandų visuomenei naudingų darbų Aleksandrui Krasnopjorovui, šalies valstybinės geležinkelių kompanijos „Latvijas Dzelzcels“ darbuotojui, nuteistam už šnipinėjimą Rusijai.

A.Vaitkevičiaus nuotr.
A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-05-29 22:48, atnaujinta 2018-05-29 23:13

Į laisvės atėmimo bausmę jau įtrauktas laikas, kurį vyras praleido areštinėje. Jis buvo suimtas nuo 2016-ųjų spalio iki 2018-ųjų sausio.

Nuteistajam taip pat teks atlyginti teismo išlaidas – apie 260 eurų.

A. Krasnopjorovo advokatas tvirtino, kad verdiktas jo klientui yra nepagrįstas ir neteisėtas. Jis žadėjo nuosprendį apskųsti.

Teismo posėdyje dalyvavo keli Harmonijos partijos nariai.

Latvių prokuratūra nurodė, kad kaltinamasis nuo 2015-ųjų spalio 21-osios iki 2016-ųjų rugsėjo 23-osios reguliariai, sistemiškai ir tikslingai neteisėtai rinko konfidencialią karinę informaciją Rusijai. Tuo metu A. Krasnopjorovas buvo Latvijos geležinkelių darbuotojas ir dirbo Jelgavos geležinkelių stotyje.

Vyras kopijavo vaizdo įrašus iš kompanijos stebėjimo sistemos ir vaizdo archyvų ir neteisėtai rinko informaciją apie NATO karinės įrangos judėjimą Latvijoje. Kiek vėliau jis tą informaciją perdavė Rusijos piliečiui, atstovavusiam savo šaliai ir veikusiam jos interesais.

A. Krasnopjorovas buvo sulaikytas 2016-ųjų pabaigoje. Kratos jo byloje vyko penkiose vietose. Latvių televizija TV3 kiek anksčiau pranešė, kad šis vyras anksčiau priklausė prorusiškai Harmonijos partijai ir dalyvavo Afganistano kare. Pranešama, kad jis reguliariai palaikė ryšį su buvusiais armijos draugais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.